Telehaber.com

Ana Sayfa - Üyelik - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
07 Ekim 2008 Salı 07:19 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Abdullah Gül
Deniz Baykal
Köksal Toptan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muzaffer Eryılmaz
Dengir Mir Mehmet Fırat
Tuncay Özkan
Ertuğrul Sağlam
Ali Babacan
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
Hakkari
Bursa
İzmir
Antalya
Konya
Kayseri
Trabzon
Adana
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

İnsanoğlunun Zekası Geriliyor

İsveçli Araştırmacılar, Düşünmeye Gerek Bırakmayan Basit Hayat Tarzının Yükselmesiyle Birlikte İnsanoğlunun Ortalama Zekasının ve Iq Seviyesi Giderek Düştüğünü Bildirdi.
Haberler.Com, 13.06.2008 08:27


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 
Okuyucu Yorumları
evgi
japonların beynine birşey olmasın da gerisi embesil de olsa farketmez. çünkü teknoloji için kendini yırtıp birşeyler üreten sadece onlar..diğerleri tıpkı bizim gibi hormonlu gıdaları yiyip içip semirmeyi bilir..
14 Haziran 2008 Cumartesi
ismet kaplan
Bu tesbite tamamiyle katılıyorum. Bilgisayar, hayatın rahatlığı, her bilgiyi anında görüntül olarak elde etmek düşünce ve yorum gücümüzü daralttı. Bakın artık büyük şairler, büyük yazarlar, büyük ve anlamlı sözlerin olduğu müzisyenler çıkmıyor. Son 5 yıldır protest müzik yapan bir sanatçı bile çıkmadı... İlginç değil mi? Herkes her şeyi kolay yoldan halletmeyi düşünür oldu. Kitap okumuyoruz... Kitap işi bitti. Bundan dolayı da cahil kalıyoruz. Bu gidiş, kapitalizmin kurbanlarının çoğalmasını sağlayan gidiştir. Azıcık karnımız doyunca kul köle olmayı öğretir bize.
13 Haziran 2008 Cuma
rasim kaya
yıllar önce Cumhiriyet gazetesinde Dr Sigmund Freudla ilgili bir haber okudum. Bu ilginç haberde Beyin kimyası gelişmesi sonucunda Freudun ileri sürdüğü insanda bilinça diye bir şeyin olmadığını yazıyordu. Sözde modern bilim gelişmiş ve Freudun bilinçaltı tezinin yanlış oluğunu ortaya çıkarmış. Ben de bu haberin doğruluğuna bir enayi gibi iandım. Aradan yıllar geçti aynı cumhuriyet gazetesi Freudla ilgili yeni bir makale yazdı. Bu sefer ki yazıda gelişen modern bilimin Freudu haklı çıkardığını yazıyordu. modern bilim insan da ki bilinçaltını ortaya çıkarmıştı. Cumhuriyet gazetesi ülkemizde ki en fazla bilimsel makale yayınlayan gazete. Maalesef o bile bir birine iki zıt iki haberi iki farklı zamanda bilimin vardığı sonuç diye tanıtı. Artık okuduğum her haberin doğru olduğuna inanmıyorum. İnsanoğlunun zekasının gerilediği tezine de katılmıyorum. Organlar kullandıkça gelişir kullanılmazsa dumura uğrar bu yeni bir haber değil. Ben tam tersine insan zekasının gittikçe daha gelişeceğine inanıyorum. Elbette beynini kullanmayan aptal insan sürüleri ortaya çıkacak ama doğal seleksiyon o aptalların yeryüzünden kökünü kazıyacaktır. gelecekte ise aptal soylar ve ırklar yeryüzünden silinecek ve dünya üstün zekalıların yaşadığı bir gezegene dönüşecektir. Evrim geriye doğru gitmez daima ileriye doru gider. Doğal seleksiyon eninde sonunda aptalları yeryüzünden silecek ve ileri sürülen bu tezin tam tersi doğru çıkacaktır. İnsan soyunun zekası gittikçe gelişecektir.
13 Haziran 2008 Cuma

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler
İlişkili güncel haber bulunamadı..

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 07.10.2008 07:19:19
 
Telehaber.Com - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim telehaber.com

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.