Başkentin En Problemli Gecekondu Bölgelerinden Olan Çinçin'i Modern ve Sağlıklı Yapılara Kavuşturmak İçin Aralıksız Çalışan Altındağ Belediyesi'nin, TOKİ ile Bu Çerçevede Yürüttüğü Gültepe Mahallesi 1. Etap Toplu Konutlarının Çekilişi Yapıldı.
Haberler.Com, 19.11.2008 17:18
MNBVCXZ
ÇİNÇİNLİ HAK SAHİPLERİ DAİRELERİNE KAVUŞTU
Başkentin En Problemli Gecekondu Bölgelerinden Olan Çinçin'i Modern ve Sağlıklı Yapılara Kavuşturmak İçin Aralıksız Çalışan Altındağ Belediyesi'nin, TOKİ ile Bu Çerçevede Yürüttüğü Gültepe Mahallesi 1. Etap Toplu Konutlarının Çekilişi Yapıldı.
Başkentin en problemli gecekondu bölgelerinden olan Çinçin'i modern ve sağlıklı yapılara kavuşturmak için aralıksız çalışan Altındağ Belediyesi'nin, TOKİ ile bu çerçevede yürüttüğü Gültepe Mahallesi 1. Etap toplu konutlarının çekilişi yapıldı.
Hüseyin Gazi Kültür Merkezi'nde yapılan çekilişe tapu tahsis belgesi ile tapusu olan yaklaşık 250 kişi katıldı. Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz, toplam 784 daireden oluşan 1. etap toplu konutlarından Altındağ Belediyesi'ne ayrılan dairelerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde gerekli işlemlerin yapılmasının ardından hak sahiplerine verildi.
Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve şimdiye kadar yürütülen dört toplu konut projesiyle ilçenin merkezinde yer alan gecekondu görüntüsünün azaltıldığını kaydeden Yılmaz, 'Başkanımız Veysel Tiryaki'nin verdiği söz doğrultusunda 11 metrekare arsası olan vatandaşlarımızın bile daire sahibi olmasını sağladık. Bu durumda olan Altındağlılar da kura çekimine katıldı. Metrekareleri küçük olan vatandaşlarımız da kalan borçlarını 120 ay vade ile kira öder gibi ödeyecekler ve ev sahibi olabilecekler' dedi.
Bir yıldan kısa bir sürede bitirilen dairelerin toplam 122 metrekare kullanım alanına sahip olduğunu ve modern yaşamın tüm gereklerini karşılayacak şekilde dizayn edildiğini kaydeden Yılmaz, 'Gerek inşaatlarda kullanılan malzeme gerek işçilik kalitesi açısından üst düzey bir iş çıkarıldı. Daireler kat durumları ve cephe konumlarına göre 75 bin YTL ile 85 bin YTL arasında değere sahip' diye konuştu. Gültepe Mahallesi 1. Etap toplu konutlarının hak sahiplerine verilmesi ile Altındağ'ın en sorunlu bölgelerinden biri olan Çinçin'in dönüşümünde önemli bir adım daha atıldığını dile getiren Yılmaz, 'Huzur içinde yapılan kura çekilişinde daire numaralarını belirlerken, burada ev sahibi olan vatandaşlarımızın sevincine de ortak olduk.' diye konuştu.
EMİNMİSİNİZ BUKADAR DAHA ÖNCEDEN ORDA OTURANLARDAN KAC KİŞİYE DAİRE VERİLMİŞ BUNU Bİ ARAŞTIRIN GERCEK HABAER YAZIN
27 Kasım 2008 Perşembe
nimet özçağatay
çinçin gültepe toplu konutlarıyla ilgili haberi şu an tesadüfen gördüm hiç haberim yoktu basında da görmedim. benim babamında orada evi vardı çekilişte babamın haberi olmadığı için katılamadı bunun için nereden bilgi alabiliriz. bildirirseniz sevinirim çünkü babam zor durumda . şu anda kardeşimin yanında kalıyor.insanın kendi evi gibi olmaz. ayrıca evlerin bitip hak sahiplerine teslim edildiğine çok sevindim. altındağ belediyesinin yaptığı en güzel ve en büyük iş benim için .altındağ için daha güzel şeyler yapılması dileğiyle hoşçakalın.
25 Kasım 2008 Salı
Konuyla ilgili diğer haberler
İlişkili güncel haber bulunamadı..
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 08.01.2009 17:36:18