DEM Parti'den Komisyon Çalışmalarına Dair Açıklama
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun çalışmalarını ve kritik yasaların gündeme alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bazı kanunların iptali için Anayasa Mahkemesine başvurduklarını açıkladı.
AA, 17.9.2025 16:25
Dem Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit'ten Komisyona Çağrı: "İmralı Adası'na Gidilerek Öcalan ile Görüşülmeli" Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na çağrıda bulunarak, "Sayın Öcalan’ın baş aktör olarak mutlaka komisyon tarafından dinlenmesi gerekiyor. Biz bunu haftalardır söylüyoruz. Bunun da daha fazla zamana yayılmaması gerek. Bu pozitif bir adım olacak ve süreci ilerletecektir. O yüzden hızlı bir şekilde bir alt komisyon eliyle sınırlı bir heyet eliyle İmralı’ya gitmek Sayın Öcalan’ın Kürt sorununun demokratik çözümü ve bu konudaki görüş ve düşüncelerini bizzat kendisinden dinlemenin çok önemli ve gerekli olduğunun altını çizmemiz gerekiyor” dedi.
ANKA,
17.9.2025 14:58
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Dem Partili Koçyiğit: "Ana Muhalefeti Siyaset Dışına İterek Bir Sonraki Seçim İçin Dikensiz Gül Bahçesi Oluşturmaya Çalışmak Ülkeye Kaybettiriyor" DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, CHP'ye yönelik operasyonlara tepki göstererek iktidara "Muhalefet karşısında durduğunuz yer sorunlu ve hukuksuzdur. Bugün ana muhalefet partisi dahil bu ülkedeki bütün partiler sizin rakibinizdir. Asla yargı eliyle tasfiye edeceğiniz düşmanlar değildir. Bu düşman siyasetini artık bırakınız ve yargıyı siyasetin dizayn etme aracı olmaktan bir an önce çıkarmanız gerekiyor. Ana muhalefeti siyaset dışına itmeye, bir sonraki seçim için kendisi açısından dikensiz gül bahçesi oluşturmaya çalışan bu anlayış günün sonunda bütün ülkeye, halklarına ve hukuk sistemine kaybettiriyor" diye seslendi.
ANKA,
11.9.2025 15:14
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Müsavat Dervişoğlu: "Demokrasiye Olan Tecavüzü Kaynağı Kim Olursa Olsun Şiddetle Kınıyorum" İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Türkiye’nin çok büyük problemleri var. Bu problemin büyük bir probleme dönüştürülmesini öncelikle yargılıyorum. Demokrasiye olan tecavüzü, kaynağı kim olursa olsun şiddetle kınıyorum. Dolayısıyla CHP’nin kendi içindeki bir mesele olmaktan da çıkıyor bugün karşı karşıya bulunduğumuz sorun” dedi. Dervişoğlu, İzmir'deki karakola saldırıya ilişkin de "Türkiye bir cinnet ortamına doğru sürükleniyor. Bu toplumsal olaylar, sosyal nizamı tehdit edebilmesi muhtemel bir boyuta ulaşıyor gibi görünen emareler taşıyor. Bunu son derece tehlikeli buluyorum, aslında olumsuzlukları birleştirdiğinizde çıkıyor ortaya böyle bir sonuç. Gazetelerin polisiye haberlerini içeren üçüncü sayfalarına baktığınızda bu zamana kadar Türkiye’de işlenmemiş, kültürümüzle ve tarihi birikimimizle mütenasip olmayan birtakım olaylar yaşanıyor" değerlendirmesinde bulundu.
ANKA,
8.9.2025 16:51
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 18.9.2025 02:22:00