Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Belediye başkanları yerel seçimde halkın oyunu alarak o makama gelmişlerdir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Belediye başkanları yerel seçimde halkın oyunu alarak o makama gelmişlerdir. Dolayısıyla seçimle geldikleri gibi seçimle gitmeleri gerekir." ifadesini kullandı.

Torun, yazılı açıklamasında, son günlerde bazı AK Parti'li belediye başkanlarına yönelik, bizzat Cumhurbaşkanının başlatıldığını bir operasyon olduğunu savundu.

Söz konusu operasyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettirilmesiyle başladığını, ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e görevinin bıraktırıldığını belirten Torun, "Dün akşam itibariyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek muhtemelen aynı amaçla saraya çağrılmış, kapalı kapılar ardında bilmediğimiz pazarlıklar yapılmıştır." görüşüne yer verdi.

Torun, benzer istifa baskılarının başta Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları olmak üzere başka belediye başkanına da yapıldığı bilgisinin medyaya yansıdığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Kuşkusuz parti yöneticinizi nasıl atadıysanız, öyle görevden alabilirsiniz. Öte yandan Sayın Cumhurbaşkanı'nın da ifade ettiği gibi, belediye başkanlarının durumu farklıdır. Belediye başkanları yerel seçimde halkın oyunu alarak o makama gelmişlerdir. Dolayısıyla seçimle geldikleri gibi seçimle gitmeleri gerekir."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kadir Topbaş İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title