Haberler

Cumhuriyetin Simge Şehri Samsun Fotoğraflarla Tanıtılıyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı, Karadeniz'in en büyük kenti Samsun'un güzelliklerini binlerce insana ulaştırabilmek amacıyla Instagram'da "LikeSamsun" hesabı oluşturdu, en çok beğeniyi alan hesaptaki fotoğrafların sahiplerine törenle ödülleri verildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı, Karadeniz'in en büyük kenti Samsun'un güzelliklerini binlerce insana ulaştırabilmek amacıyla Instagram'da "LikeSamsun" hesabı oluşturdu, en çok beğeniyi alan hesaptaki fotoğrafların sahiplerine törenle ödülleri verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü'ndeki ödül töreninde konuşan Vali Osman Kaymak, "LikeSamsun" hesabında sergilenen fotoğrafların kentin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Samsun'un her alanda kalkınması için çalıştıklarını vurgulayan Kaymak, kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra öne çıkan birçok potansiyeli bulunduğunu, hız verecekleri tanıtım çalışmalarıyla kenti ziyaret edenlerin sayısını yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kentin potansiyelinin iyi değerlendirilemediği eleştirisinde bulunan Kaymak, şunları dile getirdi:

"Bu potansiyeli tarımda, istihdamda ve turizmde kullanamamışız. Komşu illerimiz bizim kardeş illerimiz. Arap turistler Ordu, Giresun ve Trabzon'a daha çok gidiyor. Trabzon'da otellerde kalacak yer yok. Samsun'un her yeri birbirinden güzel ama biz bu şehri hakkıyla tanıtamıyoruz. En büyük eksikliğimiz tanıtım. Bu çerçevede sosyal medyayı kullanmak istiyoruz. "LikeSamsun" hesabında çok güzel Samsun fotoğrafları var.

Bu hesabın çok kişi tarafından izlenmesi ve tıklanması, Samsun'a merakı arttıracaktır."

Samsun'a gelen ziyaretçilerin kentte daha çok kalmasını istediklerini anlatan Kaymak, bunun için günübirlik ziyaretlerden çok, ziyaretçilerin kentte konaklamasını sağlayacak çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Kaymak, cumhuriyetin kuruluşunda önemli rol oynayan Samsun'un cumhuriyet gezilerinde ilk durak yeri olması gerektiğini sözlerine ekledi.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen de Samsun'un sosyal medyada tanıtımını sağlamak amacıyla projeyi başlattıklarını söyledi.

Kentin güzelliklerinin fotoğraflarla çok daha fazla kişiye ulaşmasını hedeflediklerini belirten Özen, geçen 3 ay boyunca "LikeSamsun" hesabına bin 500 fotoğraf yüklendiğini, sayfayı 2 bin 500 kişinin takip ettiğini, bu sayının gelecek günlerde artacağını vurguladı.

Jüri tarafından en çok beğenilen fotoğraflar arasında seçim yapıldığını anlatan Özen, şunları kaydetti:

"Titiz çalışmalar sonucu sergilenecek ve ödül verilecek fotoğraflar belirlendi. Bizim hedefimiz, Samsun'un sosyal medyada tanıtımını zenginleştirmek. Antalya, Moskova, Londra gibi kentlerin sayfalarına baktığınızda yüz binlerce fotoğraf yüklendiğini görüyorsunuz. Samsun başta olmak üzere Amasya, Çorum ve Tokat'ta yüz binlerce fotoğrafa ulaşmak istiyoruz. Bu farkındalığı artırmak, insanların seyahat ettiği yerlerde video ve fotoğraflarını "LikeSamsun" logosuyla veya Samsun'u anlatan başka 'hashtag'lerle paylaşmaları önümüzdeki dönemde bizim tanınırlığımıza katkı sağlayacak."

Konuşmalarının ardından Samsun'un güzelliklerinin yansıtıldığı 21 fotoğrafın yer aldığı sergi gezilerek en çok beğenilen fotoğrafların sahiplerine ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Instagram Karadeniz Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title