Haberler

Ruhun Ve İnancın Gücüne Sarılıyoruz

Güncelleme:

"Mevlana'dan Öğütler" programında konuşan Prof. Dr. Emin Işık, "İnsanları saptırmak ve dinden uzaklaştırmak için çeşitli yöntemler deneniyor ama biz, Allah'a, Hz. Peygamber'e, Mevlâna'ya, ruhun ve inancın gücüne inanıyoruz" dedi.

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Mevlâna'dan Öğütler" programı kapsamında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde Esenlerliler ile bir araya geldi. Mesnevi'de yer alan "Tuti Kuşu'nun Hikâyesi" ile programa başlayan Işık, Mevlâna'nın bu hikâye üzerinden Peygamberlerin sıradan insan olmadıklarını, Peygamberlerin özelliklerinin tanımlamasının yapıldığını anlattı.

DİNLERİN İÇİNİ BOŞALTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bütün âlemin 'Kıyas-ı nefs' (Bir başkasını kendisiyle karşılaştırarak hüküm verme) sebebiyle sapıttığını ve sadece agâh olanların kurtulduğundan bahseden Işık, dünyada da insanları saptırmak ve dinden uzaklaştırmak için çeşitli yöntemler denendiğini söyleyerek şunları ekledi:

"İnsanları dinsiz yapmak kolay olmuyor, bunu denediler ama başaramadılar. Baktılar ki bunu beceremiyorlar, 'Öyleyse din kalsın, biz dinlerin içini boşaltalım' dediler. Biz de Allah'a, Hz. Peygamber'e, Mevlâna'ya, ruhun ve inancın gücüne inanıyoruz ve onlara sarılıyoruz. Ruh, sevgi demektir. Gönüllerimiz Allah sevgisinden mahrum olduğu için birbirimizi sevemiyoruz. Dinde cihat ve savaş var, Allah yoluna savaşmak var. İnsan dini yaşatmak ve mukaddes olan şeyleri ayakta tutmak için yaşar. Bir insanı değerli kılan şey, içinde taşıdığı inançlar ve taşıdığı kutsal duygularıdır. Vatan, bayrak, ezan kutsal değerlerimizdendir. Allah yoluna bizi sevk eden her şey kutsaldır. Tüm kutsallarımız da İstiklâl Marşı'nda mevcuttur. İstiklâl Marşı'mız bu milletin amentüsü gibidir. Kutsallarımızın destanıdır İstiklâl Marşı."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadir Topbaş Emin Işık Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title