Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Osmaniye'de: (1)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2019 yılından itibaren cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin iyice oturması, kurum ve kurallarıyla yerleşmesi önümüzdeki en mühim hedeftir. Bizim kaygımız ülkemizdir." dedi.

Bahçeli, Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Devlet Bahçeli Altgeçidi Temel Atma ve Masal Park Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'da FETÖ eliyle kanlı bir darbe girişimi yaşandığını hatırlattı.

Asker kılığına bürünmüş, gözü dönmüş teröristlerin açıkça ve alçakça Türk milletini hedef aldıklarını ifade eden Bahçeli, bu darbe girişimiyle demokrasinin budanmasının hedeflendiğini, milli birlik ve kardeşliğin yıkılmak istendiğini, Türkiye'ye diz çöktürmek için emir alan hainlerin her türlü düşmanlığı sergilediğini söyledi.

O gece Türkiye'nin işgale açık hale getirilmeye çalışıldığının altını çizen Bahçeli, "Bizden istenen teslim olmamızdı, hayat ve tarihsel haklarımızdan vazgeçmemizdi. Parçalanmamız ve bin yıldır yurt edindiğimiz bu topraklardan çıkarılmamız planlanmıştı. Ne var ki aziz milletimiz bu zillete boyun eğmedi." dedi.

Bahçeli, 15 Temmuz gecesi ülkesi ve milletini savunmak üzere sokaklara çıkan herkesin, milli birlik ve beraberliğin aşılamaz olduğunu bir kez daha ispatladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"MHP olarak 15 Temmuz ihanetinin yaşandığı ilk andan itibaren duruşumuzu çok net bir şekilde ortaya koyduk. Darbe girişiminin su misali renksiz ve kokusuz olduğu ilk anlarda korkusuzca çıkıp demokrasiden, ülkeden, vatandan, devletten ve seçilmiş meşru hükümetten yana tavır aldık, muazzam bir duruş gösterdik. Kurtuluş Savaşı'nda düşman Polatlı'ya kadar gelip de top sesleri ilk Meclisten duyulduğunda kurucu kahramanlar bir adım geri atmadılar. Bu ruhun tıpatıp aynısını millet o gece göstermiştir. Aziz milletimiz 15 Temmuz ve devamı gün içerisinde meydanlara, sokaklara inerek FETÖ'ye, arkasındaki zalimlere göz açtırmamış, mukadderatını çiğnetmemiştir. Arkasından 7 Ağustos Yenikapı buluşmasıyla Türkiye yeni bir döneme girmiş ve adımını atmıştır."

Milletin 15 Temmuz'da sergilediği milli birlik ve beraberlik şuurunun 7 Ağustos'taki Yenikapı toplantısıyla siyasi zemine kesin olarak taşındığını belirten Bahçeli, bu tarihten sonra Türkiye'de kimsenin menfi ve menfaate dayalı siyasi hesaplarla hareket etme lüksünün kalmadığını kaydetti.

Bahçeli, milli dayanışma iradesinin siyasette egemen olması gerektiğini dile getirerek, ülkenin geleceği için bunun şart olduğunu, milletin de bunu beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

Bahçeli, 16 Nisan 2017 tarihindeki halk oylamasıyla Türk milletinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kabul ve teyit ettiğini hatırlatarak, bu çerçevede 2019 yılında yapılacak seçimlerde artık cumhuriyet tarihinde üçüncü bir dönemin başlayacağı aktardı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 1946 yılında çok partili siyasi hayata geçişiyle birlikte kuruluş sürecini tamamlamıştır. 1946 yılından sonraki dönemdeyse demokrasisini darbelere rağmen olgunlaştırmış, gelişim sürecini perçinlemiş, gücünü pekiştirmiştir. 2019 yılından itibaren cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin iyice oturması, kurum ve kurallarıyla yerleşmesi önümüzdeki en mühim hedeftir. Bizim kaygımız ülkemizdir. Derdimiz milletin huzuru, refahı, esenliği, Osmaniye'nin güvenliğidir. Arzumuz milletimizin beklentilerine cevap verebilmektir. Türkiye'ye bir daha 15 Temmuz ve benzeri hain girişimleri yaşatmayacak siyasi ve yönetim ortamını tesis ve temin etmek bizim şeref konumuzdur."

Suriye'deki gelişmeler

Bölgenin ateş çemberine döndüğüne dikkati çeken Bahçeli, Suriye'de siyasi sürece geçiş çalışmalarının türlü oyunlarla engellenmeye çalışıldığını söyledi.

İdlib'in, çatışmaların yeniden alevlendiği bir yer haline geldiğini vurgulayan Bahçeli, "ABD tarafından binlerce tırlık silah gönderilen PKK terör örgütüne Suriye'nin kuzeyinde sözde ordu kurdurmaya yönelik iğrenç bir tezgah ve tertip devrededir. Bu hıyanet ve düşmanca emeller karşısında kenetlenmeyeceğiz de ne yapacağız? Tek vücut olmayacağız da müstevlileri mi güldüreceğiz?" diye konuştu.

Bahçeli, Irak'ın kuzeyindeki gelişmelerle beraber düşünüldüğünde, Akdeniz'e uzanması planlanan terör koridorunun hayata geçirme çabasının hızla sürdüğünü ifade ederek, bütün bunlar yaşanırken İran'ın da içeriden karıştırılmasının hedeflendiğini anımsattı.

"Komşularımızın her birinin toprak bütünlüğünün korunması bizim milli bekamız açısından önem arz etmektedir." diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu çerçevede İran ile beraber Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasını savunmak zorundayız çünkü dört parçalı sözde Kürdistan hayali kuranların hesapları Türkiye'yi de kapsamına almıştır. Ayrıca Ortadoğu'nun bir başka sorun alanı olan Kudüs üzerinde tüm dünyanın tepkisini çeken bir süreç işletilmektedir. Kerkük'ten sonra Kudüs de bir oldubittiye getirilerek işgale maruz kalmıştı. Kerkük milli namus, Kudüs ilk kıblemizin onurudur, mütecaviz emellere kurban edilemeyeceklerdir. Bugün Ortadoğu'nun tamamı büyük bir kaos ve kargaşa iklimine hapsolmuştur. Şartlar gün geçtikçe vahim noktalara doğru ilerlemektedir. Mezhep gerginlikleri, etnik kamplaşmalar, terör saldırıları, Kerkük provokasyonu, ABD ve İsrail'in Kudüs komplosu bölge ve dünya dengelerini temelinden dinamitlemek için kurulmuş tuzaklardır. Kaldı ki Türkiye yaşanan bunca vahim olaylardan her yönüyle etkilenme potansiyeli bulunan bir ülkedir."

"Türkiye artık yeni bir siyasi sürece girmiştir"

Bahçeli, dört bir koldan Türkiye'ye yönelen tehditlerin artmaya devam ettiğini, güney sınırlarının baştan sona sorunlu bir hale geldiğini kaydetti.

"15 Temmuz'da FETÖ kanalıyla amaçlarına ulaşamayan Türkiye düşmanları, yarım kalan hesaplarını görmek için hala pusuda, hala kuytuda, hala kan nöbetindedir." ifadesini kullanan Bahçeli, milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerine 22 aylık bir süre varken Türkiye'nin şimdiden kendi bünyesinde iç siyasi tartışmalarla oyalanmak istendiğini söyledi.

Bahçeli, 15 Temmuz'da milletin sergilediği destansı duruşu yok sayıp FETÖ savunuculuğuna soyunanların yıkıma hizmet eden iş birlikçiler olduğunu kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP, İP, HDP bir olmuş PKK ve FETÖ'nün yanında hizalanmışlardır. Bu şer cephesinin oyununu bozmak için siyasi belirsizliklerin giderilmesi elzemdir. Bu amaçla 2019 yılında yapılacak olan milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili tutumumuzu 8 Ocak tarihinde çok açık bir şekilde ifade ve ilan ettik. Türkiye artık yeni bir siyasi sürece girmiştir. Bundan geri dönüş yoktur. Yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimindeki ölçümüz Türkiye'nin birlik ve dirliğini korumak, beka ve istiklalini yaşatmaktır. Bu itibarla milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile beraber hareket ederek cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kökleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz."

"Bütün ucuz hesaplarınızı boşa çıkaracağız"

Bahçeli, milletin beklentilerine kulak verdiklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ne var ki biz bu iradeyi gösterdikçe birileri adeta çılgına dönüyor. Duruşumuzla ilgili itirazların Türkiye hasımlarından geleceğini beklerken, içerideki uzantılar ses veriyor. Türkiye'nin yanında durmayı bir türlü içine sindiremeyen FETÖ seviciler, Kandil havarileri, düşman süvarileri birer birer saklandıkları deliklerden fırlayıp kendilerini ele veriyorlar. 15 Temmuz'da yaşanan darbe ve işgal girişiminin karşısında muğlak kalanlar bugün gözü dönmüşçesine ve akıllarınca bize saldırıyor. Bunlar Atatürk'ün partisiyiz deyip Atatürk'ün aziz hatırasını lekeleyen şuursuzlardır. Bunlar Kuvayımilliye'nin değil, Kuvayı İnzibatiye'nin mirasçılarıdır. Bunların Türkiye gibi bir kaygısı yoktur. Arife tarif olmaz, ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olurmuş. Bunlar da FETÖ'nün dalından acaba bize ne düşer diye ağzı açık bekleyen kalpsiz, karaktersiz, kalitesiz, siyasi kaburgasızlardır. Varsın şer odakları iş birlikçileriyle beraber kaos umsunlar. Ismarlama projelerle siyasi senaryo kuranlara diyorum ki sizin bir hesabınız varsa Allah'ın da bir hesabı vardır, milletin kutlu ve tecelli edecek iradesi ise yegane güvencemizdir. Bütün ucuz hesaplarınızı boşa çıkaracağız, alayınızı şaşkına çevireceğiz. Kandil'in peşine takılanların, FETÖ'nün dümen suyuna girenlerin, HDP'yle ortaklık planı yapanların, milletin yani cumhurun ittifakından rahatsız olması, iblisin sevaptan rahatsız olması kadar normaldir. Bunlar her kılığa girerler, herkesle haşır neşir olurlar ama bir türlü Türk milletine sevgi ve sadakatle bağlı olmanın ne demek olduğunu anlayamazlar."

Bahçeli, yollarına kararlılıkla devam edeceklerini, doğru yerde yani milletin yayında olduklarını bildirdi.

Milletle el ele vererek lider ve güçlü Türkiye ülkülerini mutlaka gerçekleştirileceklerini dile getiren Bahçeli, ucuz ve köhne siyasetle hareket edenlere meydanı bırakmayacaklarını çünkü bu vatanın kolay kazanılmadığını söyledi.

Bin yıllık kardeşliği de heba ettirmeyeceklerini, tehdit ve tehlikelerin çoğaldığı bir dönemde safları sıkı tutacaklarını vurgulayan Bahçeli, ihanete geçit vermeyeceklerini, ilkelerinden ve ülkülerinden tavize kesinlikle yanaşmayacaklarını, milli birlik ve bütünlüğü canları pahasına koruyacaklarını kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Osmaniye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title