Haberler

Kahramanmaraş - Bir Asırlık 'kurtuluş' Coşkusu Kahramanmaraş'ta

Bir asırlık 'Kurtuluş' coşkusu Kahramanmaraş'ta

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi açıldı

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri, Kahramanlık destanının 98'inci yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin muhteşem organizasyonlarıyla devam ediyor. Yaklaşık 40 ülkeden misafirlerin katıldığı etkinlikler kortej yürüyüşü ile başlarken vatandaşların yöresel çete kıyafetleri büyük ilgi çekti. Şehrin düşman işgalinden kurtuluşu tiyatrosal canlandırmalar ile gerçekleşti. Aynı zamanda 'Kaleye Hücum' programında çetelerin birbiriyle yarışında çekişmeli sahneler yaşandı. Bu arada Kahramanmaraş'ın kurtuluş mücadelesindeki şehitleri için kuran okunurken eller semaya dua için kalktı. Yapılan dualarda, hem 15 Temmuz hem de Afrin'deki şehitler de unutulmadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda 20 bin vatandaşa etli pilav ve ayran ikramında bulundu.

'KURTULUŞ PANORAMA MÜZESİ GÖRÜLMEYE DEĞER'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kurtuluş savaşında kahramanlık destanı yazan ecdatlarımızın vatan sevdasını ve sergilediği mücadeleyi anlatan Kurtuluş Panorama Müzesi'ni törenle hizmete açtı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş müze açılış törenine katıldı. Kurdela kesimi yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve protokol üyeleri tören sonrası panorama müzesini gezerek adeta kurtuluş mücadelesindeki maneviyatı yeniden yaşadı. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamada 12 Şubat ruhunu panoramik bir müzeyle destansı bir anlatıma kavuşturuldu.

12 Şubat tarihinin yeni nesillerin de hatırlaması gerektiğni dile getiren Mahir Ünal, 'Tüm görsel efektler, üc boyutlu sinema sunumundan canlandırmaya varıncaya kadar çağdaş müzeciliğin tüm unsurları bu müzede kullanıldı. Tüm vatandaşlarımızı 12 Şubat Ruhunu yaşamak için Kahramanmaraş Kurtuluş Panorama Müzesini görmeye davet ediyoruz. 15 Temmuz ve Afrin'deki mücadelenin ruhunu da Kahramanmaraş'ta hissedileceğine inanıyorumö diye konuştu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise 'Bu kahraman ruhun gelecek nesillere aktarılması için onlar adına bir panaroma müzesi açtık. Başkomutanımız Saygı değer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kahraman ruh yeniden ayağa kalktı. Bu ruhu yaşatmaya devam edeceğiz. Böylesine önemli bir müzeyi tüm Türkiye'nin görmesini diliyorum" dedi.

Bu arada Kahramanmaraş'taki kurutuluş coşkusu 7'den 70'e dolu dolu yaşanırken çocukların çete kıyafetleri ile etkinliklere dahil olması güzel görüntülere de sahne oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal etkinliklerdeki iki minik kızın kendisine şiir okumasını harçlık vererek mükafatlandırdı.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından açılış konuşmalarında kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bugünlerin Kahramanmaraş'ın gurur günleri olduğunu söyledi.

Erkoç, "Bu günler bizim gurur günlerimiz. Ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. Bundan tam 98 yıl önce bugün kahraman ecdadımız eşine az rastlanır bir destan yazdı bu topraklarda. O zamanın en güçlü işgalci ordusunu tüm imkansızlıklara rağmen iman dolu göğsü ile inançla büyük bir yenilgiye uğratarak Kahramanmaraş Destanını yazdı. Bu destan Osmanlı'nın son destanı Cumhuriyetinde ilk destanıydı.

Cumhuriyetin ilk kuruluşunda adeta istiklal meşalesini ateşledi kahraman ecdadımız. Türk'ün, özgürlüğüne ve inançlarına ne kadar düşkün olduğunu dünyaya bir kez daha gösterdi.

Bizler de Büyükşehir olarak onların emaneti olan bu vatan toprağına layığı ile hizmet etme gayretindeyiz. Bu topraklara sahip çıkma bu insanlara layık olma gayreti içindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak gecemizi gündüzümüze katarak Kahramanmaraş'ı en güzel hale getirme gayreti içindeyiz. Emperyalist ve işgalci güçler tarihin hemen hemen her döneminde bizim topraklarımıza göz dikmiş, aziz milletimize kast etmeye çalışmıştır. Terör örgütleriyle ülkemize saldırma gayretindeler, etrafımızı adeta ablukaya almaya çalışıyorlar. Bugün Aziz Milletimiz Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ayağa kalktı. Artık tam bağımsız Türkiye var. Biz de onların izinden yürümeye devam edeceğiz. Bundan 98 yıl önceki ruhu gelecek kuşaklara aktarmak için, burada oluşturduğumuz müze ile bu ruhu gelecek kuşaklara ve ondan sonraki gelecek kuşaklara aktarmak için en güzel şekilde oluşturuldu. Tabii sadece bu müze değil, Kahramanmaraş'ımızın tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak için yoğun çaba sarfediyoruz. Önümüzdeki günlerde Yedi Güzel Adama Edebiyat ve Sanat Müzesi'ni de açacağız. Dondurma Müzesi'ne başladık. Burada Etnoğrafya Müzesi'ne de başlayacağız. Kültür Bakanlığımızla işbirliği içerisinde Kahramanmaraş'ımıza bir Mozaik Müzesi kazandıracağız. Kahramanmaraş'ı imar etmek için, ihya etmek için her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. Bu müzemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin 12 Şubat Kurtuluş bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve AK parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal birer konuşma yaparak Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi'nin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi gezildi.

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi'nin açılışına Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Milli Eğitim Eski Bakanı Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile diğer protokol mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar katıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: KAHRAMANMARAŞ (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş Mahir Ünal Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title