Haberler

TOKİ 173 İş Yeri ile 42 Konutu Satışa Çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), 25 ilde 173 iş yeri ile 14 ilde 42 konut, açık artırma yöntemi ile satışa çıkarıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), 25 ilde 173 iş yeri ile 14 ilde 42 konut, açık artırma yöntemi ile satışa çıkarıldı.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, görüşlerine yer verilen TOKİ Başkanı Ergün Turan, açık artırmanın 27 Şubat Salı günü saat 13.00'te TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacağını, açık artırmaya internetten de teklif verilebileceğini belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduklarını ve onlarca konut projesi yaptıklarını bildiren Turan, konutun yanı sıra okul, kreş, sağlık ocağı, ticaret merkezi, cami ve kültürel tesis gibi öncelikli ihtiyaçlar arasında bulunan yapılar ile nitelikli alt yapı ve peyzaj uygulamalarını da hayata geçirdiklerini ifade etti.

173 iş yeri açık artırma ile satışa çıktı

Turan, konut projelerinde esnaf ve yerel yönetimlerin talebi doğrultusunda, şehir ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak dükkanlar inşa ettiklerini vurguladı.

Alt ve orta gelir grubundakilere yönelik konut üretimine finansman sağlamak için açık artırma yöntemi ile iş yerlerini satışa sunduklarını belirten Turan, şu değerlendirmede bulundu:

"Açık artırmaya katılacak alıcılar, Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Rize, Sakarya, Sivas, Uşak ve Yalova şehirlerinde satışa sunulan iş yerlerine yüzde 10, yüzde 25 peşin, 120 ay vade ile sahip olabilecekler."

Manisa Algedik'te 5 bin konutluk proje inşa ettiklerini bildiren Turan, şunları kaydetti:

"Bölgede vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak iş yerleri de inşa ediyoruz. Akgedik'te 39 iş yerimizi 116 bin liradan başlayan fiyatlar ve yüzde 25 peşinat, 120 ay vade ile satışa sunuyoruz. Projelerimizde konutların yanı sıra alışveriş alanları, donatı alanları, meydanlar, geniş peyzaj alanları, yürüyüş parkurları, çocuklar için oyun alanları barındıran yeni yerleşim yerlerini inşa ediyoruz. Konya Meram'da 804 konutluk projemizi inşa ediyoruz. Yeni bir yaşam alanı olacak projemizde ihtiyaçları karşılayacak iş yerleri de inşa ettik. Bu alanda bulunan 21 iş yerini açık artırmayla satışa sunuyoruz. Açık artırmaya katılan alıcılarımız iş yerlerine, 50 bin liradan başlayan fiyatlarla yüzde 10 peşin, 120 ay vade seçeneği ile sahip olabilecek."

14 ilde 42 konut satışa sunulacak

Türkiye'nin dört bir tarafında başlattıkları kentsel dönüşüm projelerinde sadece binaları yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmediklerini, çevre düzenlemeleri ve donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt verdiklerini aktaran Turan, Rize'de 23, Sakarya'da 8, Çankırı'da 6, Karabük'te 5 iş yerini 62 bin liradan başlayan fiyatlarla yüzde 10 peşin, 120 ay vade ile satışa sunduklarını kaydetti.

Turan ayrıca, Aksaray, Amasya, Ankara, Bolu, Çorum, Diyarbakır, Giresun, Hatay, Karabük, Konya, Malatya, Nevşehir, Sivas ve Trabzon'da 42 konutu 62 bin liradan başlayan fiyatlar ile yüzde 12, yüzde 25 peşin, 120, 180 ay vade seçenekleriyle açık artırmayla satışa sunacaklarını, açık artırma ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.toki.gov.tradresinden ulaşılabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title