Haberler

Çiftlik Bank'ın Firari CEO'su Aydın'ın Tutuklu Eşi: Dubai ve Arjantin'den de Vatandaşlık Almıştı

Güncelleme:

Türkiye'nin gündemine oturan Çiftlik Bank soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Çiftlik Bank'ın aranan firari Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın savcılık ifadesinde, "Mehmet, Urguay'ın yanında Dubai ve Arjantin'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için bu iki ülkede olabilir" dedi.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Binlerce kişiyi dolandırıp Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın iadesi için Türkiye harekete geçti. İade dosyasını Adalet Bakanlığı hazırladı. Dışişleri'ne giden dosya, Arjantin Büyükelçiliği'ne gönderildi. Hatta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İade ve kırmızı bülten için süreç başlatıldı. Konu savcılığımız ve bakanlığımızın takibinde" ifadelerini kullandı.

DUBAİ VE ARJANTİN'DEN DE VATANDAŞLIK ALMIŞ

Yeni Şafak Gazetesi'nden Ayşe Begüm Çelikkol'un haberine göre, soruşturmayla ilgili Mehmet Aydın'ın tutuklanan eşi Sıla Aydın'ın tutuklanmadan önce Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, "Mehmet, Urguay'ın yanında Dubai ve Arjantin'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için bu iki ülkede olabilir" dedi.

Mehmet Aydın ve eşi Sıla Aydın

"VİLLA ALMAM İÇİN BİR MİLYON 700 BİN LİRA YOLLADI"

Sıla Aydın, eşiyle sürekli tartıştıklarını bu nedenle de boşanma kararı aldıklarına değinen Sıla Aydın, "Bana Uruguay'dan geçici vatandaşlık aldığını ve oraya gideceğini söyleyince aramızda yine kavga çıktı. Bu kavga da Ocak ayında oldu. Ama Ocak ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına gitti. Sonrasında da bana önce bir milyon 700 bin lira para yatırdı. Telefonda da "Kendine bir villa alırsın" dedi. Bizim oturduğumuz sabit bir ev yoktu." dedi.

"3 MİLYON 684 BİN TL PARAM VAR, AMA BLOKE OLDU"

Sıla Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"En son geçtiğimiz Şubat ayının 24'ünde beni yeniden aradı. Boşanma ile ilgili kavga ettik ve bir sürü hakaret edip telefonu kapattı. Uruguay dışında Arjantin ve Dubai'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için Dubai ve Arjantin'de olabilir. Benim de 3 bankada olmak üzere Mehmet'in gönderdiği toplam 3 milyon 684 bin lira param var. Ama bloke oldu"

''ÇİFTLİK BANK'TA HAKKIM YA DA YETKİM YOK''

Çiftlik Bank'ta bir yetkisinin ya da bir hakkının olmadığını belirten Sıla Aydın, "Benim tek suçum Mehmet Aydın'ın karısı olmam. Bu nedenle de serbest bırakılmayı talep ediyorum" diye ifade verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Uruguay Dubai Aydın 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500

Yorumlar (51)

xxxx:

vallahi helal olsun tosuna.tipe baksan ciklet parasi verip bakkala gondermezsin.

15
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

şu adama ceo yazıp ta hala yüceltiyorsunuz . çiftlik bank dolandırıcısı deseniz daha etkili olur . DİKKAT EDİN

12
1
yanıtYanıtla
kartal:

90 tane sirekt var bu yontemle para toplayan aslinda bu sirketin sahiplerini tek tek madalya vercen bu kadar kerizi nasil bulduklari icin ben sahsen hepsini cani gonulden tebrik ediyorum

10
1
yanıtYanıtla
Vadantaş hilmi:

Esas sığır 77 bin kişi paraları veren lerdir büyük çiftlik kurmuş

11
0
yanıtYanıtla
namesiz:

valla çok güzel yazdın kardeş ellerine sağlık

yanıt4
yanıt0
FENEVLİ:

LA GİT YUNANISTANA VERMEZLER SENI ORDA

9
1
yanıtYanıtla
yerim seni yerim seni olsun adida:

en kisa zamanda bende bir cigtlik kuracagim nasil olsa baliklama dalacak sazan baligi memleketimde doluca var

7
3
yanıtYanıtla
sivaslı:

ulan bu adama madalya takılması lazım vallahi. hani bu memlekette birde sığır yok hayvancılık öldü diyenler işte kanıtı en az 80 bin sığır var

8
1
yanıtYanıtla
SİVASLILARA LAF YOK:

böyle doğru ve yerinde bir yorum yazdığın için de sana madalya takılması lazım kardeş. hiç güleceğim yoktu adamsın

yanıt5
yanıt0
111:

Öküz alırız o parayla...

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title