Haberler

Ulak'ın Testleri Başarıyla Tamamlandı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ın son testleri ve kontrolleri ASELSAN'ın Macunköy'deki fabrikasında gerçekleştirildi.

MUSTAFA ÇALKAYA - Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ın son testleri ve kontrolleri ASELSAN'ın Macunköy'deki fabrikasında gerçekleştirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının desteğiyle Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından LTE-A teknolojisinin kullanıldığı makrocell baz istasyonlarının yerli olarak geliştirilmesine yönelik uzun soluklu bir çalışma yürütüldü. Bu kapsamda, üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK Projesi'nde teslimat öncesi son testler de başarıyla tamamlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç ve beraberindeki heyet, ULAK baz istasyonunun ASELSAN'ın Macunköy'deki fabrikasında yapılan testlerini izledi.

Kılıç, incelemelerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASELSAN ve Netaş iş birliğiyle Türkiye'nin haberleşme sektöründe ilk kez milli bir ürününün ortaya çıkarıldığını söyledi. Bakanlık tarafından yürütülen evrensel projeler kapsamında bu ürünün teminlerinin yapıldığını belirten Kılıç, bu ay itibarıyla 150 ürünün fabrikada kabul işlemlerinin başladığını bildirdi. Kılıç, Evrensel Mobil Kapsama Projesi'nin birinci fazı için 489, ikinci fazı için de 590 sipariş geçtiklerini aktardı.

Bu tür iş birliklerinin ve projelerin devam etmesinin önem taşıdığını vurgulayan Kılıç, ASELSAN gibi kurumların artması ve katma değerli ürünlerin üretilmesi yolunda desteklerinin süreceğini dile getirdi.

Kılıç, 2023 hedefleri doğrultusunda bütün kurumlarla iş birliklerine devam edeceklerinin altını çizdi.

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken de projeye sahip çıktıkları için Bakanlığa teşekkür ederek, "Operatörlerimiz projenin gelişmesi ve olgunlaşması sürecinde çok büyük destek verdiler, onlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Genel Müdür Kılıç ve beraberindeki heyet, daha sonra ASELSAN'ın bazı birimlerini ve laboratuvarını gezerek, Türk mühendisler tarafından üretilen baz istasyonunun üretim süreçleri ve test aşamaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title