Haberler

İyi Ki Doğdun Kayahan" Konseri

Ünlü isimler, 3 yıl önce hayatını kaybeden usta sanatçı Kayahan'ı "İyi ki Doğdun Kayahan" konserinde şarkılarıyla yad etti.

Esenler'deki Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen konser öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Kayahan'ın eşi İpek Açar, geceye destek veren sanatçılara ve belediyeye teşekkür ederek, "Şarkılarıyla, hayattaki duruşuyla, anlattıklarıyla, fikirleriyle, herkesin gönlünde taht kurunca, insan hakikaten unutulmaz oluyor. Bu sene üçüncüsünü düzenliyoruz 'iyi ki Doğdun Kayahan' konserinin. Yine çok büyük emekle ve özenle hazırlandık." dedi.

Sanatçının kızı Beste Açar da katılan sanatçılara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Her yıl olduğu gibi yine çok değerli insanlarla burada birlikteyiz. İpek'in çok büyük emeği var. Ona teşekkür etmek istiyorum. Bugün babamı anmak, şarkılarını hep birlikte dinlemek için çok özel bir gün. Çünkü bugün onun doğum günü. Yaşasaydı 69 yaşına basacaktı. Benim için onun yokluğunda kutladığım doğum günleri çok daha özel oldu. Çünkü çok daha büyük kitlelerle kutluyoruz bunu. Enerjisini onun da hissettiğini biliyorum."

Konserde sanatçının "Bir Aşk Hikayesi", "Allahım Neydi Günahım" ve "Kara Saplantım" adlı eserlerini yorumlayan sanatçı Fatih Erkoç, Kayahan'ı anmanın kendisi için her zaman çok gurur verici olduğunu belirterek, "Çünkü bana göre Kayahan şarkıları, Türkiye'de yazılmış en güzel şarkılar. Onları böyle güzel konserlerde, güzel arkadaşlarımla ve harikulade senfonik orkestrayla seslendirmek, benim için dünyanın en güzel keyiflerinden, en güzel sanatsal aktivitelerden biri. 29 Mart'larda buluşmak benim için bir gurur meselesi. Çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Opera sanatçısı Hakan Aysev de sanatçının doğum gününü sahnede kutladıklarının altını çizerek, "O bizim aramızda. Bugün her birimizle zannediyorum düet yapacak. Fatih Abi'ye can-ı gönülden katılıyorum. Onun gerçekten bu ülkedeki, bu topraklardaki en güzel melodileri yazdığını düşünüyorum. Benim için burada olmak bir gurur. Çok keyif alıyorum ve keyifle buradayım." ifadelerini kullandı.

Aysev, Kayahan'ın "Nasıl Ayrılacağız", "Gönül Sayfam", "Yemin Ettim" ve "Atın Beni Denizlere" adlı şarkılarını seslendirdi.

"Eserleri çalındıkça, Kayahan her zaman unutulmaz olacak"

Müzisyen, aranjör ve yapımcı İskender Paydaş da uzun yıllar Kayahan ile birlikte çalıştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu akşam sahnede çalınacak şarkıların ilk doğuşuna tanıklık ettim. Onlara emek verdim. Kayahan abi artık aramızda değil fakat eserleri hala aramızda ve bu eserler bizler ve bizden sonraki müzisyenler tarafından çalındıkça, Kayahan her zaman unutulmaz olacak. Hep hatıralarımızda yaşıyor olacak."

Sanatçının "Emrin Olur", "Sen Mühimsin", "Geceler" ve "Gözlerinin Hapsindeyim" adlı şarkılarını yorumlayan Işın Karaca da yolu sevgiden geçen herkesin ortak noktasının bu konser olduğunu ifade ederek, "Biz çok özel bir müzisyenin, babanın, insanın yeni yaşını kutluyoruz. Şarkılarıyla, sesimizle, dün, bugün ve yarın yok olmayacak bir özveriyle müzik yapmış bir efsane. O yüzden bu gece burada olmak hepimiz için çok büyük bir onur." değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçı Suat Suna ise yeni bir yaş almayı hazin bulduğunu, bu nedenle de kendi doğum gününü de kutlamaktan hoşlanmadığını söyleyerek, "Kendi adıma onun yokluğuna hala alışamadım. Ben biraz buruk yaşıyorum böyle gecelerde ama zaten hep anıyoruz. Hiç aklımızdan çıkmıyor. Ben onun ailesinin içindeydim hep. O yüzden benim için hem mutluluk verici hem de buruk bir gece olacak." dedi.

Besteci ve yorumcu İntizar ise sanatçının "Sabahlar Uzak" ile "Ve Melankoli" adlı eserlerini seslendirdi. Kayahan'a Allah'tan rahmet dileyen sanatçı, şöyle devam etti:

"Ruhu şad olsun, mekanı nur olsun. Allah merhametiyle muamele etsin bütün ölmüşlerimize, bütün sanatkarlara. Sanatçı ölmez dedikleri böyle bir şey. Bakın burada eserlerini söylüyoruz ve elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz, muhteşem müzisyen arkadaşlarımla."

Kayahan'ın sevilen şarkılarının yorumlandığı gecede, Alper Kömürcü'nün yönetimindeki senfoni orkestrası sanatçılara eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bir Aşk Hikayesi Kadir Topbaş Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title