Haberler

    Somalili Omar, 17 Yıl Suçsuz Yere Hapis Yattı; 3,1 Milyon Euro Tazminat Kazandı

    Güncelleme:

    Somali'de 24 yıl önce öldürülen İtalyan devlet televizyonu muhabiri ve kameramanının davasında 17 yıl hapis yatan ancak suçsuz olduğu anlaşılan Somalili Omar, 3,1 milyon euro tazminat kazandı.

    İtalyan ANSA Ajansının haberine göre, Somali'nin başkenti Mogadişu'da 1994 yılında RAI muhabiri Alpi ve kameraman Hrovatin'in öldürülmesine ilişkin suçlu bulunduğu için yaklaşık 17 yıl hapiste kalan Somalili Hashi Omar Hassan'ın, 2016 yılında suçsuz olduğunun anlaşılmasının ardından açtığı tazminat davası dün sonuçlandı. Perugia Temyiz Mahkemesi, Hashi Omar Hassan'ın 3,181 milyon euro tazminat almasına hükmetti.

    Perugia Mahkemesi, savcının Hassan'ın suçu 'işlemediği' şeklindeki beyanı üzerine 2016 yılının Ekim ayında Hassan'ın Alpi ve Hrovatin cinayetine ilişkin mahkumiyetini bozmuştu.

    Ilaria Alpi ve Milan Hrovatin

    ARAÇLARINDA PUSUYA DÜŞÜRÜLMÜŞLERDİ

    Ilaria Alpi (32) ve Milan Hrovatin (45), 20 Mart 1994'te Mogadişu'da araçlarının içinde pusuya düşürülerek öldürülmüştü. Başta, Alpi ve Hrovatin'in Somalili militanlarla İtalyan arabulucular arasında yaşanan çatışmaların 'intikamını almak için' öldürüldüğü düşünülüyordu. Ancak Ilaria Alpi'nin ebeveynleri 1999 yılında yayımladıkları bir kitapta, Alpi ve Hrovatin'in "içinde iki ülkenin de üst düzey siyasi, askeri ve ekonomik figürlerini barındıran uluslararası silah ve zehirli atık çemberini açıklamamaları için öldürüldüğünü" iddia etmişti.

    Hashi Omar Hassan

    İLK DURUŞMA BERAAT, SONRA MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

    Olayla ilgili 1999 yılında görülen davanın ilk duruşmasında beraat eden Somalili Hassan, 2000 yılında görülen temyiz davasında suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Hassan'ın cezası "suç önceden planlanmadığı" için 26 yıla indirilmişti.

    Somalili Hashi Omar Hassan

    TANIK 15 YIL SONRA İTİRAF ETTİ

    Ancak 2015 yılında 'Gelle' ismiyle de bilinen davanın ana tanığı Ahmed Ali Rage, Hassan'ın 'masum' olduğunu söylemiş, Rai 3 kanalına verdiği röportajda da "Hassan'a karşı tanıklık yapmasının istendiğini, aslında kimin ateş ettiğini görmediğini" dile getirmişti.

    Ayrıca Alpi'nin cansız bedeninin fotoğrafları, ölüm raporu, notları, kamerası ve video kasetleri Afrika'dan İtalya'ya getirilirken ailenin kitapta bahsettiği iddiaları güçlendirecek şekilde kaybolmuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Mogadişu Perugia Somali 3.Sayfa Komik - İlginç Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (20)

    Pergel:

    Siyah derili olunca otomatik suçlu kabul ediliyor. Tam bir ırkcılık örneği. Başta ABD siyahi vatandaşlarının hala ikinci sınıf görünmesi.

    16
    2
    yanıtYanıtla
    ADALET DİYE BİR ŞEY YOK:

    Adalet diye bir şeyin olmadığının en güzel kanıtı. Hangi özgürlük para ile eş tutulabilir? Onca seneyi hangi para geri getirir. Bazı sığırlar dışarda kalsa o parayı kazanamazdı diye sevinmiş bide, cidden ruh hastasısınız

    9
    3
    yanıtYanıtla
    Bursalı:

    ne sınav ya ömer..

    11
    0
    yanıtYanıtla
    Adınızı Yazın.:

    Geç gelen adalet, adalet değildir.

    11
    0
    yanıtYanıtla
    bzzt:

    17 yıl çalışsanda o parayı kazanamazdın karlı çıkmışsın dostum

    0
    10
    yanıtYanıtla
    CAHİL TOPLUM:

    FETÖCULARDA ALACAK GÖRÜNDE BAKIN. . . . AİHM KARARI BU YÖNDE ÇÜNKÜ.

    4
    6
    yanıtYanıtla
    Çok üzüldüm:

    Ya yazık

    7
    0
    yanıtYanıtla
    fikri fikribol:

    disarda 17 yil calissa bu parayi bulabilirmiydi. serdeki hayir netcen.

    5
    0
    yanıtYanıtla
    Adsız:

    Değil 17 yıl, 17 gün bile o demir parmaklıklar ardında böyle bir suç ile kalıp verilen paranın mutlu edeceğini düşünmüyorum. O leke insana atılacağına aç kalsın... Katil olarak 17 yıl göründüğünü düşün, ve daha sonra beraat ettiğini belki senin hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirecek ama kaybettiğin onca güzel anıyı geri getirmeyecek. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin...

    4
    0
    yanıtYanıtla
    Hüsmen:

    Yanlış düşünüyorsun belki ülkemiz pardon demez lakin AİHM denen mahkeme gerekeni yapardı. Bilakis bu somaliye az tazminat kararı verilmiş

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title