Haberler

9. Ayvalık Tiyatro Festivali

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "9. Ayvalık Tiyatro Festivali" açılış seremonisiyle başladı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "9. Ayvalık Tiyatro Festivali" açılış seremonisiyle başladı.

Festival, At Arabacılar Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na Ayvalık Belediyesi bandosu eşliğinde oluşturulan kortej yürüyüşüyle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Kültür Sanat Derneği öncülüğünde ilçe esnafının katkılarıyla düzenlenen festivalin açılışında konuşan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, tiyatronun sevgi ve saygı olduğunu belirterek, "Tiyatro, güncel hayatta bizi bize yansıtandır. Ben bugünü bizlerle buluşturanlara Ayvalık Belediyesi olarak çok teşekkür ediyorum." dedi.

Ayvalık Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gün de festivalin amacının Edremit Körfezi ilçeleri ve Ayvalık'ta yaşayanları tiyatroyla buluşturmak olduğunu söyledi.

Festivalde tiyatro ile sevgiye, barışa ve umuda yolculuğun hedeflendiğini kaydeden Gün, şunları kaydetti:

"Bu festivalin onyıllarca devam etmesini dilerken, Ayvalık'ın sadece denizi ile güneşinin dışında sanatsal yönünü de temsil etmeye çalışıyoruz. Çünkü sanatı olmayan bir toplum gelişmiş bir toplum olamaz. Tüm derdimiz ve muradımız, insanları tiyatroyla buluşturabilmektir. İnsanlara bu yolla derdimizi anlatabilmek ve geleceğe ışık tutabilmektir."

Festivalin 4 gün devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Balıkesir Ayvalık Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title