Haberler

Sprey Boyalarla Hayallerini Resmediyor

Kars'ta lise öğrencisi Berkan Dolapçı, sosyal medya üzerinden izlediği bir video sayesinde merakla eline aldığı sprey boyalarla tablo yapıyor.

Kars Orhan Gazi Temel Lisesi'nde öğrenim gören 17 yaşındaki Berkan Dolapçı, sosyal medyada izlediği bir video ile sprey boyalara merak salınca bu alanda kendini geliştirerek resim yapmaya başladı.

Babasının atölyesinde birçok rengi spreylerle bir araya getiren Dolapçı, hayallerinden yola çıkarak yaptığı tabloların çevresindeki vatandaşlarca beğenilmesi üzerine çalışmalarını sürdürerek birçok eser yaptı.

Dolapçı, duvarlara sprey boyalar ile yazı yazmak yerine enerjisini sanata vererek şu ana kadar sprey boyalarla 35 tablo yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Destek verilmesi halinde sergi açmayı planlayan Dolapçı, gençleri sprey ile duvarlara yazı yazmak yerine resim yapmaya davet ediyor.

Berkan Dolapçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada sprey boyalar ile resim yapmayı sevdiğini ifade ederek, "Sprey boyalara merakım sosyal medyada gördüğüm videolarla başladı. Daha sonra araştırmaya başladım, yabancı internet sitelerine bakıp nasıl yapıldığını öğrendim." dedi.

İlk çalışmasında başarısız olmasına rağmen pes etmediğini anlatan Dolapçı, "Sosyal medyada izlediğim videolardan sonra sprey boyalar aldım, ilk başta güzel resim yapamamıştım sonra başardığımı fark edince daha iyi resim yapmaya karar verdim." diye konuştu.

Dolapçı, sprey boyalarla resim yaptığında çok mutlu olduğunu belirterek, "Daha çok hafta sonlarımı sprey boyalar ile geçiriyorum aynı zamanda doğa fotoğrafçılığı yapıyorum. Renkleri hayal dünyama göre seçiyorum. Renk seçerken insanlara çekici gelecek, koyu olmayan renkleri tercih ediyorum." ifadesini kullandı.

Fransız bir sanatçının bu tür eserler yaptığını anlatan Dolapçı, "Sprey boyalarla resim yapmak beni hayallerime götürüyor, eserlerin beğenilmesi hoşuma gidiyor. Allah nasip ederse eserlerimi sergilemek istiyorum. Bu konuda da Kars Valisi Rahmi Doğan'ın desteklerini bekliyorum." açıklamasında bulundu.

Dolapçı, gençlerin sprey boyalarla duvarlara yazı yazmasını da doğru bulmadığını belirterek, "Sprey boyalarla duvarlara yazı yazmak yerine grafikler yapılabilir. Sprey boyalarla resim yapılabilir. Bu boyalarla duvarlara boş yazılar yazılmamalı, daha yararlı işlerde kullanılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Orhan Gazi Kars Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title