Haberler

Zulme Lanet Kudüs'e Destek" Mitingi

Başbakan Binali Yıldırım, "Hiçbir şeytani örgüt bu ülkenin analarına bir daha gözyaşı döktüremeyecek.

Başbakan Binali Yıldırım, "Hiçbir şeytani örgüt bu ülkenin analarına bir daha gözyaşı döktüremeyecek. Hiçbir şeytani şebeke bu ülkenin çocuklarını dağa çıkaramayacak. Bütün vatandaşlarımızın hukukuna sımsıkı sahip çıkacağız." dedi.

Yıldırım, İstasyon Meydanı'nda, Filistin halkına destek amacıyla ve "İnsanlık adına Diyarbakır meydanda" sloganıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'dan İstanbul'a, Bingöl'den İzmir'e 81 milyonun insanlığın vicdanına kurşun sıkan İsrail'i kınadığını ifade etti.

Millet olarak Filistin halkının haklı davasında yanında olduklarını belirten Yıldırım, "Filistin meselesi sadece Filistinlileri ilgilendirmiyor, Filistin Türkiye'nin de meselesidir, bütün İslam ümmetinin meselesidir." diye konuştu.

Kendilerinin Selahaddin-i Eyyubi, Sultan Abdülhamid ve Sultan Alparslan'ın torunları olduklarını, sırtlarında da koca bir tarihin yükünün bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa Ortaçağ karanlığında can çekişirken bizim ecdadımız, devletimiz yeryüzüne ışık saçıyordu. Biz yüzyıllarca farklı inançları, farklı düşünceleri bir arada tutarak yaşadık, bugün de birliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışma ruhumuzu korumaya devam ediyoruz. Bunun için dünyanın bütün mazlumlarının yanındayız, bunun için kan döken terör örgütlerinin karşısındayız. Pkk'nın da PYD'nin de YPG'nin de DEAŞ'ın da FETÖ'nün de alayının da karşısındayız.

Emperyalistler bizim çocuklarımız üzerinden proje örgütler kuruyor, uyanık olalım. Pkk'nın Kürtler diye bir sorunu yok, Kürtlerin PKK diye bir sorunu var. Bu sorunun da hep beraber birlikte evelallah üstesinden geldik. Artık gençlerimizi dağa çıkaramıyorlar, artık evlerimizi basıp insanlarımızı öldüremiyorlar, huzurumuzu bozamıyorlar, bozamayacaklar çünkü bu ayyıldızlı bayrağı sallayan Diyarbakırlı kardeşlerim teröre en güzel cevabı veriyor. İşte Diyarbakır, işte ayyıldızlı bayrak, işte birlik, işte beraberlik, işte kardeşlik."

Başbakan Yıldırım, terör örgütlerinin hepsini proje örgütü olarak nitelendirerek, bu terör örgütlerinin, Türkiye üzerinde emperyalist hedefleri olan ülkelerin maşası olduklarını hatırlattı.

Acı ve gözyaşının kader olmadığını ve tüm zor zamanların geride kaldığını belirten Yıldırım, "Çukur kazdılar, kazdıkları çukura kendileri düştüler. Şimdi artık o çukurların hepsi kapandı, yıkılan yerler yeniden yapıldı." dedi.

"Devletin, vatandaşların kimliğiyle kavgada olduğu günler geride kaldı"

"Şimdi kırılan gönülleri yapma zamanıdır." ifadesini kullanan Yıldırım, "Binalar, iş yerleri, ibadethaneler, okulların yenisi, daha güzeli yapıldı ama istiyoruz ki hiç kimse hiçbir güç bizim gönüllerimizi kırmasın, gönüllerimizi birbirimizden ayırmasın. Büyük mesafeler aldık, hamdolsun bugünlere geldik." değerlendirmesinde bulundu.

Çözemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığına işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Aslında bu örgütlere, bu ülke, benim Diyarbakırlı kardeşlerim çok önemli bir fırsat verdi. Dediler ki artık kan dökmeyin, terörle bir yere varılmaz, buyurun el sıkışalım, kucaklaşalım, çözüm yapalım. Ama onlar ne yaptı? Gittiler, Tanışık köyünde masum 12 kardeşimizi katlettiler alçaklar. Kardeşliğimize, birliğimize dinamit vurdular. Devletin vatandaşlarının kimliğiyle kavgada olduğu günler artık geride kaldı, şiddet geride kaldı. Şimdi artık PKK size ilişebiliyor mu? Tehdit edebiliyor mu? Çocuklarınızı dağa kaldırabiliyor mu? Kaldıramaz çünkü inlerine girdik, inlerinde onları etkisiz hale getirdik."

Yıldırım, siyaset anlayışlarının esasının insan ve insanın refahı olduğunun, devletin de vatandaşın emrinde bulunduğunun altını çizerek, "Devletin gücü vatandaşın gücüdür. Biz bu devleti birlikte kurduk, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda birlikte mücadele ettik." diye konuştu.

"Bizim şehitlerimiz dünyanın her yerinde omuz omuzadır." ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz birbirimizin öz kardeşiyiz. Kardeşlik hukukunu korumak bizim namus borcumuzdur. Namus nedir, namus borcu nedir, kardeşlik hukuku bilmeyenler, aramıza asla giremezler. Bakın bu emperyal güçler şimdi de Irak'ta, Suriye'de bir terör yapılanmasına gidiyorlar. Bunların amacı ne Araplardır, ne Kürtlerdir, ne Türkmenlerdir, ne de Türklerdir. Bunların amacı kardeşliğimizi bozmaktır, terörü daha da azdırarak bölgenin kalkınmasını, bölgenin refahını, gençlerimizin geleceğini karartmaktır. Biz Diyarbakır'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Mardin'de, Edirne'de, İstanbul'da, Ağrı'da, Sinop'ta olduğu gibi bütün orada yaşayan vatandaşlarımızın hukukunu koruduk, koruyacağız."

Binali Yıldırım, bu doğrultuda milyonlarca Suriyeliye kapılarını açtıklarını belirterek, "O yüzden Filistin meselesi bizim meselemizdir diyoruz. Bizim anlayışımızda, inancımızda hesap günü vardır, bu yüzden diyoruz ki devlet vatandaşındır, vatandaştır devletin sahibi. Devletin gücünü kendi gücü zannedenler Türkiye'de darbe yapmaya kalktılar, milli iradeyi yok etmeye çalıştılar, vesayet altına girdiler." dedi.

Bunun en son örneğinin 15 Temmuz'da yaşandığını, darbe yapmaya kalkan FETÖ'nün suçüstü yakalandığını anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Darbeyi de siz vurdunuz, onlara dünyayı dar ettiniz, bayrağı indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz, Allah sizlerden razı olsun. Bu mübarek milletin bütün değerlerini, inançlarını kullandılar, sizin verdiğiniz sadakaları, zekatı, dişinden tırnağından artırılan her şeyi terör örgütüne aktardılar. Kendilerine de ana, babalarına da ülkelerine de hıyanet ettiler. Biz artık hiçbir yavrumuzu, hiçbir evladımızı kaybetmek istemiyoruz. Hiçbir şeytani örgüt bu ülkenin analarına bir daha gözyaşı döktüremeyecek. Hiçbir şeytani şebeke bu ülkenin çocuklarını dağa çıkaramayacak. Bütün vatandaşlarımızın hukukuna sımsıkı sahip çıkacağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Diyarbakır Kudüs PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title