Haberler

Hdp, Tutuklu Vekillerden Sadece Baluken'i Aday Gösterdi

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran'da yapılacak milletvekilleri seçimleri için aday listesini YSK'ya teslim ederken, tutuklu milletvekillerinden sadece İdris Baluken'i Batman'dan 1'inci sıradan aday gösterdi. HDP, tutuklu bulunan DTK Eş Başkanı ve eski milletvekili Leyla Güven'i Hakkari'den 1'inci sıradan aday gösterirken, mevcut milletvekillerinden sadece 22'sini yeniden aday gösterdi.

HDP'nin bugün YSK'ya teslim ettiği milletvekili adayları arasında HDP'nin şu anda tutuklu bulunan milletvekillerinden sadece Bingöl Milletvekili İdris Baluken'i aday gösterdiği görüldü. Tutuklu vekillerin yargılanmaları ve bazalarının cezalarının istinaf aşamasında olması nedeniyle HDP'nin böyle bir karar aldığı öğrenilirken, HDP'nin Hakkari 1'inci sıra milletvekili adayı olan DTK Eş Başkanı ve eski milletvekili Leyla Güven'in de tutuklu olduğu öğrenildi.

MEVCUT VEKİLLERDEN 22'Sİ YENİDEN ADAY YAPILDI

HDP'nin mevcut milletvekillerinden Pervin Buldan, Bedran Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir, Filiz Kerestecioğlu, Mahmut Celadet Gaygalı, Mehmet Emin Adıyaman, İmam Taşçıer, Hişyar Özsoy, Garo Paylan, Mahmut Toğrul, Hüda Kaya, Ayhan Bilgen, Lezgin Botan, Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, Alican Önlü, Nimettullah Erdoğmuş, Ayşe Acar Başaran, Bedia Özgökçe Ertan, İdris Baluken, Feleknas Uca ve Leyla Birlik yeniden aday gösterilirken, çoğunun yeri değiştirildi.

HDP, Şanlıurfa'da mevcut milletvekili olan ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan Dilek Öcalan'ı bir daha aday göstermezken, Şanlıurfa listesinin 4'üncü sırasına yine Öcalan'ın başka bir yeğeni olan Ömer Öcalan'ı aldı.

HDP Aydın'dan sanatçı Ferhat Tunç Yoslun'u gösterirken, Hatay'dan yine oyuncu Barış Atay'ı ve İstanbul'dan gazeteci Ahmet Şık'ı aday gösterdi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan İdris Baluken Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title