Haberler

AK Parti'nin Muş Mitingi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "24 Haziran bir dönüm noktasıdır, terörün bir daha gelmemek üzere tarihin derinliklerine gömülme zamanıdır.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "24 Haziran bir dönüm noktasıdır, terörün bir daha gelmemek üzere tarihin derinliklerine gömülme zamanıdır. Devlet ve millet arasındaki mesafenin tamamen kapanma zamanıdır." dedi.

Yıldırım, partisince Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'li Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'nın altyapı çalışmalarını yaptığını, vatandaşa hizmet ettiğini belirtti.

Kayyum atanan HDP'li belediyelerin 'bizi seçin, şehirleri güzelleştireceğiz, hayatı kolaylaştıracağız' diyerek seçimlerde vatandaştan oy istediklerini ve seçildiklerini anımsatan Yıldırım, "Seçildikten sonra belediyenin kaynaklarını dağa aktardılar, Kandil'e aktardılar. Sokaklarda çöp dağları, çukur, çamur, susuzluk ve her türlü perişanlık var. Ne yaptık? Biz 'daha fazla müsade edemeyiz' dedik. Ellerinden aldık o belediyeleri, kaynakların dağa gitmesinin önüne geçtik." diye konuştu.

Yıldırım, belediye başkanlarını görevden alınca sadece HDP'nin değil, CHP'nin de bu duruma karşı çıktığını söyledi.

CHP'nin hiçbir zaman milletin derdine derman olmadığını vurgulayan Yıldırım, CHP'nin işinin taş üstüne taş koymak değil, laf üstüne laf koymak olduğunu ifade etti.

AK Parti hizmetten geri durmadı"

CHP belediyeciliğini İstanbul'dan çok iyi bildiklerini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok iyi bildiğini dile getiren Yıldırım, "AK Parti 16 yıldır hiçbir ilde hizmetten, yatırımdan geri durmadı. AK Parti varsa hizmet var, kalkınma var. Terör örgütlerinin elinden kurtardığımız belediyelere bugüne kadar 4 katrilyon yatırım yaptık. Helali hoş olsun. 9 bin 500 kilometre asfalt yaptık. Vatandaşa su bile verilemiyordu. 4 bin kilometre su şebekesi yaptık." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Muş'un 24 Haziran'da tarih yazacağını, hendek, gözyaşı, kan siyaseti yapanlara Osmanlı tokadı vuracağını, Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni sistemin cumhurbaşkanı yapacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, Muş'a 16 yılda çok büyük hizmetler yaptıklarını, 2 bin olan derslik sayısına 3 bin 500 derslik daha eklediklerini anlattı.

Muş Alparslan Üniversitesini kurduklarını, şimdi bir de ziraat fakültesi kuracaklarını ifade eden Yıldırım, Bulanık, Varto ve Hasköy'e meslek yüksekokulu açacaklarını bildirdi.

Vatandaşların Millet Bahçesi talebi üzerine Yıldırım, "Canınız sağolsun. Millet Bahçesi de yaparız, gönüllerinize bahçe de yaparız." dedi.

400 yataklı hastane

Muş'ta sağlık alanında yapılan yatırımlara değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Muş'un büyük bir hastaneye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bu kapsamda 400 yataklı eğitim araştırma hastanesini de Muş'a kazandıracağız. Muş'a yakışacak bir havaalanı terminali yapıyoruz, 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız. Malazgirt Zaferi'nin kutlanması için 2 milyon metrekarelik muazzam bir rekreasyon alanını da Muş'a kazandıracağız. Muşlu kardeşim ekmeğini topraktan çıkarır. Biz de Muşlu kardeşimize tarımda destek olalım. Muş'a 2017 yılında 95 milyon liranın üzerinde tarım desteği verdik. 16 yılda toplam 902 trilyon tarım desteği verdik. 2017'de Muşlu 287 genç çiftçimize destek verdik. Muşlu çiftçimiz üretiyor, ürettikçe Türkiye kazanıyor. İlk defa mazot desteğini biz başlattık, 'yarısı sizden yarısı bizden' dedik. 2017'nin mazot ücretleri verilmeye başlandı. Hayvancılıkta yerli üretimi destekliyoruz. 2 milyon 400 bin liralık hibe yardımı verdik. 187 baş boğayı sahiplerine teslim ettik."

Başbakan Yıldırım, "24 Haziran bir dönüm noktasıdır, terörün bir daha gelmemek üzere tarihin derinliklerine gömülme zamanıdır. Devlet ve millet arasındaki mesafenin tamamen kapanma zamanıdır." dedi.

Notlar

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından AK Parti Muş milletvekili adayları ile vatandaşları selamladı, satranç takımı dağıttı.

Yıldırım'a Muş mitinginde, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ile AK Parti milletvekilleri eşlik etti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Ak Parti Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title