Haberler

Başbakan Yıldırım: "Terörden Bahsedemezler; El Altından İşbirliği Yapıyorlar"

Başbakan Binali Yıldırım, Lüleburgaz mitinginde Muharrem İnce'nin, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesini eleştirerek, "Terörden bahsedemezler; çünkü el altından işbirliği yapıyorlar" dedi.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçim çalışmaları için Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmasında ekonomiden, terörle mücadeleye kadar önemli mesajlar verdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk olarak gündeminde ekonomi vardı. Yıldırım AK Parti iktidarı boyunca ekonomi alanında yürütülen çalışmalara değindi. "16 yıl boyunca Türkiye'yi yüzde 5.7 büyüttük" diyen Başbakan Yıldırım, "Bu millete boş vaatlerde bulunuyorlar. Yapılanları karalamaya çalışıyor, çamur atıyorlar. Güneş balçıkla sıvanır mı? Ama ne yaparsa yapsınlar 12 kere sandık önünüze geldi. 12'sinde de boş konuşanlara boş laf edenlere hak ettikleri cevabı verdiniz, 13. defa da verebileceğinizden eminim. 16 yıldır her seçimde emaneti milletin partisi AK Parti'ye veriyorsunuz. Sizin partiniz de canla başla çalışıyor, hizmet ediyor. Fabrikalar, yollar, havalimanları, hızlı trenler, hastaneler okullar yapıyor, ülkeyi doğudan batıya kuzeyden güneye bir uçtan bir uca imar ediyor. Değerli kardeşlerim ülkemiz her geçen gün, her geçen yıl kalkınmaya devam ediyor. 16 yıldır neye şahidiz; onlar konuşur AK Parti yapar. Şimdi durum farklı mı onlar engel çıkardı. Biz engelleri aşa aşa geldik. Sizlerle aştık. Türkiye'nin ekonomisini dünyanın ileri gelen ülkeleri arasına soktuk. Sanayi sanayimizi güçlendirdik. Yerli ve milli ürünler ile artık daha güçlüyüz. Paramızla alamadığımız savunma silahlarını artık kendimiz yapıyoruz. İHA'lar, SİHA'lar, tanklar, helikopterler yapıyoruz. Elhamdülillah kimseye muhtaç değiliz. Milletimize el ele vererek 16 yıl boyunca Türkiye'yi yüzde 5.7 büyüttük. 383 kilometre tünel yaptık. Bizden önce bir Bolu Tüneli'ni 30 yılda yapamadılar. 284 bin derslik, bin 250 hastane, 800 binin üzerinde toplu konutu yapıp milletimize teslim ettik. Tarımda 16 yılda Türkiye'yi dördüncü sıradan Avrupa'nın 1. ülkesi haline getirdik. 2002 yılında tarım gelirimiz yıllık 37 katrilyonken 2017'de 161 katrilyona çıktı. Tam 4 kat arttı geçen 10 yılda dünya krizden krize sürüklenirken, Türkiye 8 milyon vatandaşına iş sağladı. Diyorlar ki Türkiye'de büyüme sanal. Nasıl oluyor bilmiyorum. 20.4 büyüdü geçen sene Türkiye. Peki Türkiye'de 2003 yılında 9 bin traktör satılıyordu. Geçen sene 73 bin traktör satıldı. Bu mu sanal büyüme sanal büyüme? Türkiye'de 2003 yılında 91 bin otomobil satıldı. 2017'de 723 bin otomobil satıldı. Bu mu sanal büyüme?" dedi.

"Terörden bahsedemezler; el altından işbirliği yapıyorlar"

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden Muharrem İnce'yi eleştirerek, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı adayları belli oldu. İlk günden itibaren Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce koşa koşa Edirne'ye gitti. Ne için gitti biliyor musunuz? Edirne'yi çok sevdiğinden mi gitti? PKK'ya açıkça destek veren 'PKK'lıların cenazesine gitmeyenleri cezalandırırım' diyen hapisteki 6-7 Ekim olaylarının failini ziyarete gitti. Cumhuriyetin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek veren kardeşlerime sesleniyorum; bölücülere, bu ülkenin polisini evlatlarını öğretmenlerini gözünü kırpmayan öldürenlere destek vermek neyin nesi oluyor? Bunun hesabını soracak mı Lüleburgaz; Atatürk'ün Partisi'ni bu duruma düşürenlere. Elbette… Bu vatan bizim, bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır. FETÖ, PKK, DEAŞ başta olmak üzere terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sürekli Tayyip Erdoğan'ı indirmekten bahsediyorlar. Dışarıdakiler de aynı şeyi söylüyor. Dışarıdaki sözde dostlarımız da aynı şeyi söylüyor. Türkiye'de biz birlikte yürürüz ama Tayyip Erdoğan olmasın diyorlar. Niye? Tayyip Erdoğan dik duruyor, eğilmiyor. Bu adayların hiç terörden bahsettiğini duydunuz mu? Terörle mücadeleden bahsettiğini duydunuz mu? Edemezler el altından işbirliği yapıyorlar çünkü. Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik. İnanın ki bunu da halledeceğiz. Biz Türkiye'de zaten terörün bitirme noktasına getirdik. Şimdi Kandil'e kaçıyorlar, Sincan'a kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar enselerindeyiz. Bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz."

Hızlı tren müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, mitingde İstanbul, Lüleburgaz, Babaeski, Kırklareli ve Kapıkule arasında işleyecek olan bir hızlı tren hattının müjdesini verdi. Yıldırım, İstanbul ve Edirne'nin komşu kapısı olacağını belirterek, "Değerli kardeşlerim Şimdi iki tane önemli projeden bahsedeceğim. Lüleburgaz için hayati öneme sahip bir projeden. İstanbul, Lüleburgaz, Babaeski, Kırklareli, Kapıkule hızlı trenine başlıyoruz. Çok yakında ihalesi tamamlanıyor. 2 milyar lira, 2 katrilyon helal olsun Lüleburgaz'a. Çok güzel bir istasyon Lüleburgaz'da olacak. Büyükkarıştıran'da olacak, Babaeski'de olacak, Kırklareli'nde olacak. Buradan İstanbul-Edirne komşu kapısı oluyor. 2. büyük projeyi söylüyorum; Çanakkale Köprüsü'nü yapıyoruz. Dünyanın en uzun köprüsü; 'Çanakkale geçilmez' diyen şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için dünyanın en uzun asma köprüsünün inşaatına başladık. Bu köprünün yapılması ne demek? Bu köprüden bütün Ege - Avrupa gidiş gelişleri buradan geçecek. Lüleburgaz'dan geçecek, Kırklareli'nden geçecek, Edirne'den geçecek, Çorlu'dan geçecek, Gelibolu'dan geçecek, Hayrabolu'dan geçecek ve buraların ekonomisi daha da canlanacak. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Muharrem İnce Lüleburgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title