Haberler

Yıldırım, Kanaat Önderleri ve Stk Temsilcileriyle Buluştu

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Kürtlerin tek sorununun PKK olduğunu belirterek, "PKK bölücü terör örgütünden başka Kürtlerin bir sorunu yoktur. Kürtlerin diğer bir sorunu da PKK'ya iradesini teslim etmiş siyasi uzantılardır. Yapmamız gereken bunları Kürtler ile aramızdan çıkarmaktır." dedi.

Yıldırım, Sancaktepe Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle buluştu.

Burada konuşan Yıldırım, terörü tamamıyla gündemden çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

"Kürtlerin tek sorunu var, o da PKK'dır" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"PKK bölücü terör örgütünden başka Kürtlerin bir sorunu yoktur. Kürtlerin diğer bir sorunu da PKK'ya iradesini teslim etmiş siyasi uzantılardır. Yapmamız gereken bunları Kürtler ile aramızdan çıkarmaktır. Bakın yıllardır köyler boşaltıldı, insanlar göçe zorlandı. 'Kobani olayları' dediler, bahaneler uydurdular, orada 53 masum insanımızın hayatına mal oldular. Çukur ve hendek siyasetinde şehirler, köyler, kasabalar yerle bir edildi. 50 ton patlayıcı ile 16 masum vatandaşımızın kanına girdiler. Peki bu mudur, Kürtlerin sorununa sahip çıkmak?"

Bölücü terör örgütüyle mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Yıldırım, "Bağımsızlığımız, bayrağımız, vatanımız, devletimiz ve milletimiz için yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kürtlerin ve Türklerin etle tırnak gibi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Hepimiz kardeşiz. Bizi, birbirimize düşürmeye çalışan kalleşlerden de teker teker hesap soruyoruz. Yurt içinde terör belasını gündemimizden çıkardık. Şimdi sıra dışarıdaki uzantılarında. Nasıl Afrin'de kafalarını ezdiysek, nasıl Fırat Kalkanı'nda aynı şeyi yaptıysak şimdi de Kandil'de, Kandil'i başlarına yıkacağız. Bir daha bu alçakların milletimize zarar vermemesi için ne gerekiyorsa, her türlü tedbiri alacağız." şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, "Bu millet bunlara prim vermez. Asla oyuna gelmeyeceğiz. Gün birlik günüdür. Gün kardeşlik günüdür. Gün, bir olmak, iri olmak, diri olmak ve birlikte Türkiye olmak günüdür." dedi.

"Cumhur İttifakı nereden çıktı?" diye soran Yıldırım, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakını çıkaran alçak darbe girişimidir. Türkiye'nin beka meselesi var. Onun için Yenikapı ruhu ile başlayan, daha sonra darbeleri, vesayetleri, kumpasları, krizleri üreten bu hükümet sistemini değiştiren bir süreçtir. O arada MHP ile birlikte hareket ettik. Meclis'te Türkiye'nin 94 yıllık yönetim sistemini değiştirdik. Niye değiştirdik? Bu çift başlı sistem, 1960 darbesini getirdi, 1970 muhtırasını getirdi, 1980 darbesini, 28 Şubat'ı, 27 Nisan elektronik e-muhtırasını getirdi, 17/25 Aralık yargı darbe girişimini getirdi ve nihayetinde 15 Temmuz alçak darbe kalkışmasını getirdi. Bundan kim kaybetti? Türkiye kaybetti. Türkiye, eğer bu darbeleri yaşamasaydı, bugün dünyanın 16 büyük ekonomisi değil, dünyanın 7. ekonomisi olacaktı. Hedefimiz zaten 10 ülke arasına girmek değil mi? Çoktan girmiştik, bu müdahalelerden gecikti. Son 15 yılda çok telafi ettik. 15 yılda 4 basamak birden atladık ama yetmez. Geçen 80 yılın hesabı ne olacak? Kim verecek? O 80 yılda sahnede olanlar, o vesayet ve müdahalelerin parçası olanlar, şimdi çıkmış nutuk atıyorlar."

"Yatıyorlar, kalkıyorlar 'Recep Tayyip Erdoğan' diyorlar"

Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirisinin yapacak bir şey söylemediğini dile getiren Yıldırım, "Hiçbirisi bu ülke için yapacak bir fikri olduğunu söylüyor mu? Yatıyorlar, kalkıyorlar 'Recep Tayyip Erdoğan' diyorlar. Dertleri, Recep Tayyip Erdoğan. Birisi ayağını kaldırıyor, öbürü aynı yere basıyor. 'Recep Tayyip Erdoğan'ı indirelim de ne olursa olsun' bundan başka hiçbir şey söylemiyorlar. Ne tesadüf ki, yurt dışında diğer bazı dost bildiğimiz bazı ülkeler aynı şeyi söylüyor. Bu bir tesadüf mü acaba? İyi düşünmemiz lazım. Onlar da diyorlar, 'Türkiye ile bir problemimiz yok ama Recep Tayyip Erdoğan gitsin' Recep Tayyip Erdoğan giderse istedikleri gibi Türkiye'ye ayar vereceklerini düşünüyorlar. Bu millet buna müsaade eder mi? Sancaktepe müsaade eder mi? Gençler müsaade eder mi?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaptıkları icraatlar hakkında bilgi veren Yıldırım, muhalefette olanların derdinin Türkiye'ye hizmet etmek olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Aslında bunların durumuna acıyorum. Önlerine evrakları seriyorlar ve 'Acaba ne vadedelim?' diyorlar? 'Acaba yol mu yapsak?' diyorlar, bakıyorlar AK Parti yapmış. Türkiye'yi baştan başa yollarla donatmışız. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, Türkiye'yi birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Baktılar orada bir şey yok, bu sefer de 'Hastane yapalım' diyorlar. O da yapmış. 'Okul yapalım' diyorlar. Okullarda bitmiş. Ondan sonra, dönüyorlar, 'TOKİ, gençlik merkezi, stat, yapalım' diyorlar. Hepsi yapılmış. 'Metro, Marmaray, Avrasya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en büyük havaalanı, Osmangazi Köprü' yapılmış. 'Osmangazi Köprüsü pahalı yapılmış' diyor. En pahalı hizmet, olmayan hizmettir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Muharrem İnce'nin Osmangazi Köprüsü'ne laf etmesine aldırış yapmayın. Açılır açılmaz, en önce o geçti. Bunların en büyük faaliyeti budur. Hem istemezler hem de en önce onlar kullanırlar. Nasıl kullanmasın kardeşim? 6 dakika köprüyü geçecek 40 dakikada Sancaktepe'ye gelecek. Böyle bir rahatlık var mı dünyada?"

Muhalefet adaylarının yapacak bir şey bulmadıklarında sinirlendiğini belirten Yıldırım, "Gençlere sağlık hizmeti getirelim' diyorlar. Bakıyorlar yapılmış, bu sefer sinirleniyorlar. Bunların dikili taşı da dikili ağacı da yok. Şimdi bakıyorlar ki, söylenecek bir şey yok, her şey yapılmış sinirleniyorlar. Sinir krizi geçiriyorlar. O zaman da 'Biz bu yapılanları yıkalım' diyorlar. Başlıyorlar yıkmaya. Külliyeyi yıkıyorlar. 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız' diyorlar. 'AK Parti ne yaptıysa yıkacağız' diyorlar. Bunların adı yıkım ekibidir. Bir yapım ekibi var, bir de yıkım ekibi var. Türkiye, tercihini her zaman doğru yönden yana yapmıştır. Yapım ekibine durmak yok, yıkım ekibini yolcu etmek. Yıkım ekibini sandığa gömecek miyiz? AK Parti'yi sandıktan zaferle çıkaracak mıyız?" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını Sancaktepe için yapılanları anlatarak noktaladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title