Haberler

Başbakan'dan Suruç Açıklaması: Zanlıların PKK Sempatizanı Olarak Poliste Kayıtları Var

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım Şanlıurfa'da yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım ''Zanlıların PKK sempatizanı olarak poliste kayıtları var'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Şanlıurfa'da yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım ''zanlıların PKK sempatizanı olarak poliste kayıtları var'' dedi.

''ZANLILARIN POLİSTE PKK SEMPATİZANI OLARAK KAYITLARI VAR''

Yıldırım, Suruç'ta AK Partililere yönelik silahlı saldırıya ilişkin şunları kaydetti:

"Emniyet, valimiz, kaymakam olayları yatıştırmak için gerekli gayreti gösteriyor. Şu anda kontrol altına alınmış durumda. Faillerin veya zanlıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin kayıtları var, tespitleri var."

''KANLA SEÇİM KAZANILMAZ''

Yıldırım, "Sebebi ne olursa olsun, zorla, kanla seçim kazanılmaz. Seçim demek demokrasi demek, seçim demek insanların iradelerini hür bir şekilde sandığa yansıtması demek." diye konuştu.

Başbakan'dan Suruç Açıklaması: Zanlıların PKK Sempatizanı Olarak Poliste Kayıtları Var

''SURUÇ'TAN ACI BİR HABER ALDIK''

Binali Yıldırım, Ümraniye'de halkla iftar açtığı Alemdar Caddesi'nde yaptığı konuşmada, Suruç'tan acı bir haber aldıklarını belirterek, seçim çalışmaları yapmakta olan milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız ve yanındaki arkadaşlarına bir saldırı gerçekleştiğini kaydetti. "Milletvekilimizin ağabeyi olayda hayatını kaybetti" diyen Başbakan Yıldırım, "Diğer ağabeyleri yaralandı. Orada yaralanan başka insanlar da var. Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir." diye konuştu.

Başbakan'dan Suruç Açıklaması: Ümit Ederim Arkasında Siyasi Sebep Yoktur

"ÜMİT EDERİM Kİ ARKASINDA SİYASİ SEBEP YOKTUR"

Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa dileyen Binali Yıldırım şunları kaydetti: "Ümit ederim ki bu olay adi bir vakadır, arkasında herhangi bir siyasi sebep yoktur. Eğer öyle ise tabii ki sonuçları çok daha farklı olur. Ben bu vesileyle seçime sayılı günler kalarak bu mübarek günde bütün vatandaşlarımızın sükunet içinde birbirlerine tahammül içinde mübarek günleri ihya etmeleri ve seçime ülkemizin vakarına yaraşır bir şekilde girmelerini özellikle istirham ediyorum. Güzel günleri, coşkulu günleri, acılı günlere dönüştürmeye hakkımız yok."

Başbakan'dan Suruç Açıklaması: Ümit Ederim Arkasında Siyasi Sebep Yoktur

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title