Haberler

Başbakan Binali Yıldırım: "Şanlıurfa'da Yaşanan Vahim Bir Hadisedir"

Başbakan Binali Yıldırım, "Milletvekilimizin ağabeyi olayda hayatını kaybetti. Diğer ağabeyleri yaralandı. Orada yaralanan başka insanlarda var. Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ümraniye Alemdağ Caddesi'nde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi. İftar öncesi vatandaşları selamlayan Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ezanın okunmasıyla birlikte Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla birlikte oruçlarını açtı.

"Şanlıurfa'da yaşanan vahim bir hadisedir"

İftar programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu hayırlı günde bir acı haber aldık. Şanlıurfa'da Suruç kazasında seçim kampanyası yapmakta olan İbrahim Halil Yıldız, Milletvekilimiz ve yanındaki arkadaşlara esnaf ziyareti sırasında bir saldırı vaki oldu. Milletvekilimizin ağabeyi olayda hayatını kaybetti. Diğer ağabeyleri yaralandı. Orada yaralanan başka insanlarda var. Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ümit ederim ki bu olay adi bir vakadır. Herhangi bir siyasi sebep arkasında yoktur. Eğer öyleyse tabi ki sonuçları çok daha farklı olur. Seçime sayılı günler kala bu mübarek günde bütün vatandaşlarımızı sukünet içinden birbirlerine tahammül içinde mübarek günleri ihya etmelerini, seçimlere ülkemizin vakarına yaraşır bir şekilde girmelerini özellikle istirham ediyorum. Güzel günleri coşkulu günleri acılı günlere dönüştürmeye hakkımız yok" dedi.

"Yapılan durdurmak, yıkmak, engellemek bu milletin aklıyla alay etmektir"

Muhalefete yüklenen Başbakan Yıldırım, "O yatırımları daha da ileriye götüreceğiz. Bu ülkede taş üstüne taş koymayın, laf üstüne laf söyleyin, kalkın birde yapılan yatırımları durduracağız deyin. Nasıl bir siyasi akılla yapılan tünelleri, havalimanları, köprüleri, Türkiye'yi dünya ile yarışa başlatan bu büyük projelere karşı olursunuz. Biz bunlara yabancı değiliz, gezi olaylarında ne yaptılar, Havalimanı yapılmasın, köprü, yollar yapılmasın dediler. Yapılanı yıkmak, işleyeni durdurmak, hizmet vereni engellemek bu milletin aklıyla alay etmektir" diye konuştu.

"24 Haziran'da tarihimizin en önemli seçimini yapıyoruz"

Muhalefete kendine gelmesini söyleyen Başbakan Yıldırım, "Eğer kendinize gelmezseniz, bu milletin tokadı çok ağır olur. 24 Haziran yakın aklınızı başınıza alın. 24 Haziran'da tarihimizin en önemli seçimini yapıyoruz. Çöplüklerin patladığı, o eski Türkiye ile o çöplüklerde gençlerin spor yaptığı Türkiye teraziye çıkacak. Krizler darbeler, vesayetler ülkesini bugün büyüyen üreten, güçlenen, özgür Türkiye'siyle teraziye çıkartacağız. Çözümsüzlüğü çözüm gören zihniyetle olayların üzerine kararlı bir şekilde gidin çözüm üreten zihniyeti 24 Haziranda birlikte göreceğiz. Bir tarafta durmadan boş vaatler, boş laflar iftara üreten, dikili bir ağacı bile olmayan zihniyet var. Diğer taraftan iş yapan, üreten, verdiği sözü tutan, çalışan ve ülkeyi bağımsız medeniyetler zirvesine çıkartmak için gece gündüz çalışan Cumhur ittifakı var. 24 Haziran'da Türkiye'nin geleceği için işte iki zihniyet yarışacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title