Haberler

Çavuşoğlu Çin Devlet Başkan Yardımcısı Vang ile Görüştü

Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Vang Çişan, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerin olduğu bir dönemde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Çin'e ziyarette bulunmasının, Türkiye tarafından ikili ilişkilere verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Vang Çişan, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerin olduğu bir dönemde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Çin'e ziyarette bulunmasının, Türkiye tarafından ikili ilişkilere verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

Çin ziyareti kapsamında başkent Pekin'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Vang Çişan ile görüştü.

Vang, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine işaret ederek, böyle yoğun bir gündemin olduğu sırada Çavuşoğlu'nun Çin'e ziyarette bulunmasının Türkiye tarafından ikili ilişkilere verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in nisan ayında yaptığı telefon görüşmesini hatırlatan Vang, iki lider arasında iyi bir görüşme gerçekleştiğini ifade etti.

Vang, ayrıca Çavuşoğlu'nun Çin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, ziyaretin başarılı ve verimli bir şekilde geçeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin daveti üzerine söz konusu ziyaretin yapıldığına dikkat çekerek, Türkiye'nin Çin ile ilişkilerine önem verdiğine dile getirdi.

İki ülke liderlerinin mutabık kaldığı hususlarda ikili ilişkileri geliştirmeyi istediklerini aktaran Çavuşoğlu, Türkiye'nin Çin ile ilişkilerini daha ileri seviyeye taşıma iradesinin altını çizdi.

İki günlük Çin ziyareti kapsamında dün Pekin'e gelen Çavuşoğlu, Çin teknoloji devi Huawei'in Ar-Ge merkezini ziyaret etmişti.

Çavuşoğlu bugün de iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek ve Çinli mevkidaşı Vang ile görüşerek ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title