Haberler

    La Liga Faktörü

    CELAL UMUT EREN

    Okay Yokuşlu, Celta Vigo'ya transferinde geniş açıdan baktı. Ülkenin daha rahat olması, La Liga'nın futbol yapısı, A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu'nun öğütleri ve projeler bakımından en doğru imzalar atıldı.

    Trabzonspor'dan ayrılarak İspanya'nın Celta Vigo takımına transfer olan Okay Yokuşlu'nun kariyerinde yeni bir sayfa açılıyor. Celta Vigo'ya giderek La Liga'ya imza atan Okay'ın bu süreçte yaşadıkları da bir hayli dikkat çekici.
    6 milyon euroya 5 yıllık olarak gerçekleşen transferin birçok yönden açısı bulunuyor. Avrupa kariyerinin kalıcı ve başarılı olmasını çok isteyen 24 yaşındaki futbolcu, her konudan araştırmalar yaparak transferini sağladı. İspanya gibi Türkiye'ye benzer iklim, çevre ve rahatlık olmasını da düşünen Okay, futbol açısında da önemli bir karar aldı. La Liga'da top tekniğine dayalı oyunun gelişim açısından daha iyi olacağı tahmin ediliyor.
    Öte yandan, A Milli Futbol Takımı teknik direktör Mircea Lucescu da Okay'ın potansiyelini, tekniğini ve kalitesini bilerek Avrupa'ya açılması hatta La Liga'da olması açısından olumlu referans veriyor. Okay'ın orta sahada özellikle oyununun iki yönlü gelişmesini isteyen Lucescu, La Liga'daki futbol ortamının pozitif anlamda katkı vereceğini biliyor.

    Uzun süreli sözleşme imzalayarak potansiyelini gösterdiği anda daha büyük bir transfer yaparak değerini de artırarak kariyerini sürdürmek isteyen genç futbolcu, en verimli çağlarını yaşadığını düşünüyor. Ayrıca Milli Takım'ın EURO 2020 yolunda da Avrupa futboluna adapte olacak Okay Yokuşlu'nun katkısının daha da artacağa aktarılıyor.

    'Okay, İspanya'da başarılı olacaktır'

    Okay Yokuşlu'ya Altay'ın A takımında ilk kez şans veren teknik direktör Fuat Yaman, o dönem kulübün ekonomik  olarak sıkıntı yaşadığını ve genç futbolculardan yararlanma yoluna gittiklerini hatırlattı. Genç futbolcusunun forma giydiği maçlarda başarılı bir performans gösterdiğini vurgulayan Yaman şöyle konuştu:
    "Okay, 15 yaşındayken de olgun bir oyuncunun fut bol kafasına sahipti. Ayrıca futbolu doğru oynayan bir çocuktu, fiziği de yaşıtlarına göre gelişmişti. Zaten daha sonra Kayserispor'a oradan da Trabzonspor'a gitti. Zamanında Beşiktaş'a da defalarca Okay Yokuşlu'yu anlatmıştım. Bence Okay, Celta Vigo'da başarılı olacaktır."
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    La Liga İspanya Futbol Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title