Haberler

Bayram Tatilinde Vatandaşlar Çeşme'ye Akın Etti! Günlük 700 Bin Kişi Kente Giriş Yaptı

Güncelleme:

Ramazan Bayramı'nda 3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, denizi, kumu ve güneşiyle Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden Çeşme'ye akın etti.

ÇEŞME, 3 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİYLE SEZONA HIZLI GİRİŞ YAPTI

Ege Bölgesi'nin en çok yerli turist çeken bölgelerinden Çeşme, 3 günlük bayram tatiliyle sezona hızlı giriş yaptı. Deniz, kum ve güneşinin yanı sıra rüzgarıyla da yerli turistin Ege'deki en önemli tercihlerinden biri olan Çeşme, arife gününden itibaren tatilcileri ağırlamaya başladı.

Bayram Tatilinde Vatandaşalar Çeşme'ye Akın Etti! Günlük Yaklaşık 700 Bin Kişi Kente Giriş Yaptı

İZMİRLİLER DE TATİL İÇİN ROTASINI ÇEŞME'YE ÇEVİRDİ

İlçenin önemli plajlarından Ilıca'da bayram boyunca yer bulunmazken Pırlanta ve diğer plajlarda da yoğunluk yaşandı. İl dışından gelen vatandaşın yanında İzmirliler de tatil için rotasını Çeşme'ye çevirdi. Hem okulların kapanmasını hem de bayramı fırsat bilen aileler kısa tatil süresince Çeşme'de vakit geçirdi. Özellikle İstanbul'dan gelen misafirleri ağırlayan İzmir'in turizm merkezinde, uzun araç kuyrukları oluştu.

ALAÇATI'YA İLGİ YOĞUN

Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi de ilgiden nasibini aldı. Yel değirmenlerinin önünde fotoğraf çektiren vatandaşlar, tarihi evlerin bulunduğu sokaklarda dolaştı. İlçeye özgü yöresel lezzetleri tadan misafirler, yine ilçeye özgü butik otellerde konakladı. Rüzgarıyla sörfçülerin özel ilgisini çeken Alaçatı'da turistler tarihi çarşıya da yoğun ilgi gösterdi.

Bayram Tatilinde Vatandaşalar Çeşme'ye Akın Etti! Günlük Yaklaşık 700 Bin Kişi Kente Giriş Yaptı

GÜNDE YAKLAŞIK 700 BİN KİŞİ

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, bayram tatilinin kısa olmasından dolayı İzmir'de oturanların da çok uzağa gitmeyip Çeşme'yi tercih ettiğini söyledi. İlçenin bereketli bir 3 gün geçirdiğini aktaran Öncel, bayramda havanın kapalı olmasına rağmen plajların dolduğunu ve ilçe esnafının durumdan çok memnun olduğunu vurguladı. Arife günü otellerdeki doluluk oranının yüzde 75'i bulduğunu belirten Öncel, şunları kaydetti: Bayramın 1. gününden itibaren otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Günlük yaklaşık 700 bin kişi Çeşme'ye giriş yaptı. Hem karayoluyla hem de deniz yoluyla giren kişi sayısı oldukça iyiydi. Bununla beraber trafik çok fazla aksadı. Trafikten ilçenin kalabalıklığı ortaya çıktı. Çeşme'nin sezonu yaklaşık 4 ay olduğu için bayramın böyle olması bizim için iyi bir moral kaynağı oldu. Öncel, seçimlerden sonra yoğunluğun süreceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

"KONAKLADIĞIMIZ OTEL DOLDU"

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen Rıfat Çelikbaş, yaklaşık bir haftadır ilçede bulunduğunu söyledi. Çeşme'ye ikinci defa geldiğini belirten Çelikbaş, "Geldiğimiz günlerde bu kadar yoğunluk yoktu. Bayramda çoğaldı. Konakladığımız otel de doldu. İlk geldiğimizde biz neredeyse tek kalıyorduk. Şimdi boş oda yok." diye konuştu.

"ALMANYA'DAKİ ARKADAŞLARIMI BURAYA DAVET EDİYORUM"

Alman vatandaşı 23 yaşındaki Pia Ulbrich ise Türkiye'nin doğal güzelliğine hayran kaldığını belirterek, "Almanya'daki arkadaşlarımı da buraya davet ediyorum." dedi.

Bayram Tatilinde Vatandaşalar Çeşme'ye Akın Etti! Günlük Yaklaşık 700 Bin Kişi Kente Giriş Yaptı

"DENİZ, KUMU VE İNSANI İÇİN GELDİK"

Bursa'dan gelen 32 yaşındaki Cihan Sarp Kahramanlı da Çeşme'ye ilk defa geldiğini dile getirdi. Çeşme'nin ismini çok duyduğunu ancak bir türlü fırsat bulup gelemediğini kaydeden Kahramanlı, "Denizi, kumu ve insanı için geldik. Gayet de güzel bulduk, çok memnunuz. İlçe çok yoğun, adım atmaya yer yok. Herkese de tavsiye ediyoruz çok güzel bir yer." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ramazan Bayramı Türkiye Çeşme Turizm Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title