Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Batman Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Vatan Savunması" konulu konferans düzenledi.

Batman Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Vatan Savunması" konulu konferans düzenledi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriye Şam Emevi Cami Müezzini Münir Abdulcevat'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, tüm terör örgütlerinin hedefinde sadece Türkiye, İslam ve Müslümanların olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, herkesin bir araya geldiğini vurgulayan Rektör Durmuş, şunları kaydetti:

"FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG, PYD sadece bize saldırıyor. Hiç Hristiyan'a saldırdığını gördünüz mü? Hristiyanla, Yahudiyle bilmem neyle birlikte hareket ediyorlar. Ortak düşmanlar İslam, Müslüman. Ümmetin içine farklı adlarla fitneler sokuyorlar. Türk, Kürt, Sünni, Şii diyerek bölmeye çalışıyorlar ama bizler 15 Temmuz gecesi Türk, Kürt, Arap vs. hep beraber bir araya gelebildiğimizi gösterdik. Bunu dün Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs harbinde gördük, son olarak da 15 Temmuz gecesi gördük."

Türk bayrağının hiçbir şekilde yere inmesine müsaade edilmeyeceğini belirten Durmuş, bayrağın sadece seccade için yere inebileceğini 15 Temmuz'da gösterdiklerini aktardı.

Konferansta, 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Gökçen de birer konuşma yaptı.

Program sonunda Durmuş tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Batman Üniversitesi 15 Temmuz Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title