Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Özçelik, mesajında, 15 Temmuz'u unutmamanın ve unutturmamanın sadece şehitlere, şehit yakınlarına ve gazilere değil aynı zamanda tarihe karşı da yapılması gereken sorumluluk olduğunu ifade etti.

Türk milletinin tarih boyunca vatanına sadakatle bağlı olduğuna dikkati çeken Özçelik, "15 Temmuz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında vücud bulmuş milletin birliğinin tezahürüdür." ifadesini kullandı.

Özçelik, milletin iradesine o gece kararlı bir şekilde sahip çıktığını aktararak, şunları kaydetti:

"O gece, millete karşı silah kullanma cesareti gösteren hainlerin, milletten gasp ettiği silahları, tankları, uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları vardı ancak sokaklardaki milyonlarca vatandaşımızın ise yenilmez imanları vardı. Emirleri komutanlarından değil, iradelerini teslim ettikleri Fetullahçı Terör Örgütü'nden ve hain elebaşından alan şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi ve devletimizin kesin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur."

Milletvekili Uğur ise, mesajında 15 Temmuz'un, ülkenin huzur ve refahına göz diken hain FETÖ'nün o gece yapmaya çalıştığı kalkışmaya karşı sokaklara dökülen genç, yaşlı, kadın, erkek, Türk milletinden milyonların mücadelesini gözler önüne seren bir destanın adı olduğunu aktardı.

Türk milletinin o gece, demokrasisini hainlerin eline bırakmadığını vurgulayan Uğur, "İman gücümüz, millet olmanın verdiği inançla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın verdiği güvenle sokakları darbecilere dar ederek, milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdik. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet ve şehit ailelerimize sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Mengi de, mesajında, 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişiminin milletin evlatlarının meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazarak durdurduğunu, istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiğini kaydetti.

FETÖ'yü temsil eden şer çetesinin teşebbüslerinin, milletin iradesi ve devletin kararlılığı karşısında başarısız olduğunu vurgulayan Mengi, "Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz, Burdurlu hemşehrimiz Akif Altay kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Yüce Allah'tan böyle hain bir girişimin bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title