Haberler

Bu Ateş Ne Soğur Ne Küllenir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim derdimiz çoktur.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim derdimiz çoktur. Bu ateş ne soğur, bu ateş ne küllenir. Bizi bir tek şey teselli eder, o da şu ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanması. Devletin ve vatanın anahtarlarının yine milletin elinde olmasıdır. Şu güzel ülkede c¸ocuklarımızın yarınlara huzur ic¸inde yas¸amasıdır. Arzumuz, gayretimiz bunun ic¸indir." dedi.

Soylu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen programın ardından Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığına geçti.

Burada şehit aileleriyle tek tek görüşen Soylu, şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu alana da karanfil bıraktı. Soylu'nun konuşması önce gazi çocuğu Mustafa Alp Öztürk şiir okudu.

Soylu, törende yaptığı konuşmada, "Hani tu¨rku¨lerde gec¸er, bir so¨z vardır, 'Derdim c¸oktur, hangisine yanayım." ifadesini kullandı.

"Abi kardes¸ polis olmus¸, aslan gibi Ahmet, Mehmet ikizlere mi yanayım." diyen Soylu, "2,5 yas¸ındaki bebegˆi yetim bırakmıs¸, yu¨zu¨ de kalbi de nur gibi parlayan gencecik yas¸ta polis olmus¸ Demet anneye mi yanayım. Üniversitede maliye okumus¸, s¸u u¨niformaya olan as¸kından polis olmus¸ da yolu Mersin'den Ankara'ya du¨s¸mu¨s¸, tertemiz ay yu¨zlu¨ Sevda kızımıza mı yanayım?" şeklinde konuştu.

Soylu, 25 yıl bu devlete hizmet eden, "Amirler o¨nden gider" diyen ve s¸ehadete yu¨ru¨yen Önder Güzel'in de adını anarak, şunları kaydetti:

"İmam dedigˆin o¨yle olmaz, bo¨yle olur, s¸u o¨zel harekatın camisinde her vakit s¸ehitlerimize Kur'an okumus¸ da vakti gelince yanlarına, s¸ehadete kos¸mus¸, imam Mustafa'ma mı yanayım. İstifa etmis¸, emekli olmus¸, ama s¸ehadetin kokusunu alınca kos¸a kos¸a buraya gelmis¸ Serkan'ıma mı yanayım. Yunus'uma mı, Ferhat'ıma mı, Zeynep'ime mi, Rabbim o¨yle is¸aret buyurmus¸, s¸ehit olunca gidecegˆi yeri kendine isim almıs¸, Cennet Yigˆit kızıma mı yanayım.

Hakanlarıma, Turgutlarıma, Muratlarıma, Yasinlerime mi yanayım. Her biri destan yazmıs¸, efsane olmus¸, kimisi ko¨pru¨de, kimisi Ku¨lliye'de, kimisi Kızılay Meydanı'nda, kimisi go¨rev yaptıgˆı yerleri teslim etmemek ic¸in direnirken, kimisi İstanbul Bu¨yu¨ks¸ehir Belediyesinin o¨nu¨nde bir gecede verdiğimiz şehitlerin hangisine yanayım. Bizim derdimiz çoktur. Bu ateş ne soğur, bu ateş ne küllenir. Bizi bir tek şey teselli eder, o da şu ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanması. Devletin ve vatanın anahtarlarının yine milletin elinde olmasıdır. Şu güzel ülkede c¸ocuklarımızın yarınlara huzur ic¸inde yas¸amasıdır. Arzumuz, gayretimiz bunun ic¸indir."

"Hepsi buradadır"

"Onlar diridirler ama siz bilmezsiniz" ayetini hatırlatan Soylu, Özel Harekat ile Havacılık Dairesi Başkanlığı şehitlerinin isimlerini tek tek okudu.

Şehitlerin ismini okurken duygulanan Süleyman Soylu, yoklamanın tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Hepsi buradadır. Allah hepsinden razı olsun. Biz bu evlatlarımızı, ismini okuyamadıgˆımız digˆer evlatlarımızı asla unutmayacagˆız. Bir kis¸iyi daha unutmayacagˆız. O gece gu¨c¸lu¨ bir liderlik ortaya koyan, Bas¸komutanlık sıfatının hakkını veren, sadece Cenabı Allah'a ve milletine dayanıp bu melaneti bas¸ımızdan atmamıza vesile olan, diz c¸o¨kmeyen, geri basmayan, du¨nyanın so¨zde efendilerine kars¸ı dik duran ve bu milleti gu¨zel bir gelecegˆe tas¸ıyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogˆan'ı da millet asla unutmayacaktır. Allah'a şükürler olsun biz buradayız ama hainler burada değiller."

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Ankara Valisi Ercan Topaca, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı milletvekilleri, şehit yakınları, gaziler ile özel harekat polisleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title