Haberler

Asker, Polis ve Vatandaş El Ele Türk Bayrağını Taşıdı

Asker, polis ve vatandaş el ele Türk Bayrağını taşıdı Kastamonu'da binlerce vatandaş, demokrasi nöbetinde buluştuKASTAMONU - 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikle kapsamında asker, polis ve vatandaş el ele vererek Türk Bayrağını birlikte taşıdı.

Asker, polis ve vatandaş el ele Türk Bayrağını taşıdı

Kastamonu'da binlerce vatandaş, demokrasi nöbetinde buluştu

KASTAMONU - 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikle kapsamında asker, polis ve vatandaş el ele vererek Türk Bayrağını birlikte taşıdı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kastamonu'da Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Kışla Parkında toplanan binlerce vatandaş, yürüyüşe gelen asker ve polisle birlikte Türk Bayrağını Cumhuriyet Meydanına kadar taşıdı. Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Belediyesi tarafından müşterek düzenlenen yürüyüşte bazı askerler kucaklarına çocuklarını da alarak yürüdü. Cumhuriyet Meydanına kadar devam eden yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

"Silahlarımızı verdiğimiz askerler, bizlere ateş ediyordu"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'nın işgal edilmesi sırasında darbeci askerlere karşı direnirken yaralanan Gazi Caner Dalkalı, 15 Temmuz Hatıraları ile alanda bulunan vatandaşlara seslendi. Nöbet tutan vatandaşlara kalkışma gecesini anlatan 15 Temmuz Gazisi Gazi Caner Dalkalı, "15 Temmuz ikinci Çanakkale idi. Yani ikinci milattı. Rabbim vatanımızın ve kardeşlerimizin gücü ile bizlerin de yardımı ile hayırlısıyla almayı nasip etti. O hain köpekleri birer birer içeri tıkmayı devletimize nasip etti. O gece evimizden çıktığımızda biz nereye gittiğimizi bilmiyorduk. Sanıyorduk ki bayrak sallayacağız, hain darbecilere durun diyeceğiz. Tezahüratlar yapacağız. Ama ne mümkün. Tanklar üzerime ateş ediyordu. Üzerimizden geçiyordu. Askerlerimiz bizim verdiğimiz maaşlarla, silahlarını verdiğimiz askerlerimiz bizlere ateş ediyordu. Biz tabii ki onlara dur dedik. Genelkurmay başkanlığı içerisine kadar girdik. Rabbim bana orada şahadeti nasip etmedi ama gaziliği nasip etti. İnşallah Genelkurmay Başkanlığında, Türkiye'mizin değişik yerlerinde, İstanbul'da, Ankara'da, şehit olan kardeşlerimize, Rabbim rahmet eylesin. Gazi kardeşlerimize şifalar diliyorum" dedi.

"Bizim için PKK neyse, DEAŞ neyse FETÖ'de odur"

15 Temmuz gecesi 250 şehit verdiklerini hatırlatan Vali Yaşar Karadeniz ise, PKK'lı ne ise, DEAŞ'lı ne ise kendileri için FETÖ'cülerinde aynı olduğunu belirterek, "Aslında millet olarak biz, bu oyunlara yabancı değiliz. Var olduğumuz her dönem, izlenen yöntemler bizi içeriden bölmeye ve yıkmaya yönelik saldırılara uğradık. Ancak her defasında yeniden toparlanıp, düşmemek üzere dimdik ayağa kalktık. Ülkemizi uzun yıllar sürecek bir karışıklığa sürükleme amaçlı bu planları ve 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bir daha bizi yok etmeye cesaret dahi edememeleri için emperyalist ülkelerin içimizdeki uzantılarına yönelik mücadelemizi hız kesmeden sürdüreceğiz. Unutmamalıyız ki, bizim için PKK neyse, DEAŞ neyse FETÖ'de odur. Bunların birbirlerinden farkı yoktur. Hepsinin de varoluş nedeni ülkemizin bağımsızlığını ve bütünlüğünü sadece kağıt üstünde görünür kılmak, fakat içini boşaltmaktır. Bizim için PKK'lı ne is, DEAŞ'lı ne ise, FETÖ'cü de odur. Çünkü hepsinin de özünde hainlik yatmaktadır. Bizim için PKK'lı ile DEAŞ'lı ile arkadaşlık, dostluk, iş ortaklığı yapmak ne ise, FETÖ'cülerle ilişkisini sürdürenlerde odur" şeklinde konuştu.

"Hain, her zaman haindir" diyen Vali Karadeniz, "Görünür etiketinin ne olduğu hiç önemli değildir. Mücadelemizde bu çerçeveyi hiç terk etmeyeceğiz. 'Devran bir gün döner' diye bekleyen hainler bilmelidir ki, bu devran binlerce yıldır süren tarihimizde dönmediği gibi bundan sonra da dönmeyecek. Milletimizin ve devletimizin terörle ve terörizmle mücadelesi son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. 15 Temmuz 2016 gecesi vatan için şehit olan 250 kardeşimize söz veriyoruz. Kanları yerde kalmadı ve kalmayacak. Devletimiz, milletimiz ilelebet payidar olacaktır. Allah onlardan ve gazilerimizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

"Hainler, hiçbir zaman bu meydanlarda ve bu topraklarda barınamayacak"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, "Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'nci yıl dönümü. Yine Cumhuriyet Meydanı'nda çok değerli asil hemşerilerimizle beraberiz. Bu halk diyor ki hiçbir zaman vatanımızdan, toprağımızdan, bayrağımızdan, insanımızdan vazgeçmeyiz. Bu halktaki sevgi, bu fedakarlık bu vatan sevgisi olduğu sürece bu meydanlar hiçbir zaman boş kalmaz. Hainler de hiçbir zaman bu meydanlarda bu topraklarda barınamaz. Çünkü bin yıldır bu toprakları biz kanla besliyoruz. Kanımızla elimizde tutuyoruz. Tutmaya da devam edeceğiz. Şunu bilsinler ki bin yıllık geleneği olan, bin yıllık devlet olan, yaklaşık 700 yıl dünyada hüküm süren bir imparatorluğun varisleriyiz. Hiç kimse sanmasın ki 3-5 çapulcunun girişimiyle bu devlet yıkılamaz. ve hiçbir zaman da bu millet devletini yıktırmaz. Onun için de bugün 15 Temmuz'un ikinci sene-i devriyesinde vatandaşlarımızla beraberiz. Halkımızla birlik ve bütünlük içerisindeyiz. Belediye olarak biz de bu hain darbe gününü hiçbir zaman unutmayan halkımızla burada nöbetteyiz. Allah bize bir daha böyle hainleri, böyle hain darbeleri göstermesin. Bunu yapanları da başımızdan defetsin" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı ve diğer protokol üyeleri, 15 Temmuz Gazisi Caner Dalkalı tarafından hazırlanan İstanbul'da, Ankara'da başta Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gölbaşı Özel Harekat Eğitim Merkezi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü gibi hain darbecilerin açtığı ateş sonucunda ağır hasar gören binaların maketlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, kahramanlık türküleri eşliğinde sabah namazına kadar nöbet tutma şeklinde devam edecek. Ayrıca meydanda, vatandaşlara da Kastamonu Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title