Haberler

Ünlü Sanatçıdan ABD Başkanı Trump'a Şiirli Gönderme

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde tatil yapan 15 Temmuz ve Afrin marşlarının söz yazarı sanatçı Abdurrahman Delen, Türkiye'ye yönelik tehdit ve yaptırımlarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştiren şiir yazdı.

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde tatil yapan 15 Temmuz ve Afrin marşlarının söz yazarı sanatçı Abdurrahman Delen, Türkiye'ye yönelik tehdit ve yaptırımlarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştiren şiir yazdı. Sanatçı şiir için klip de çekileceğini söyledi.

Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi'nde tatil yapan 15 Temmuz ve Afrin marşlarının söz yazarı sanatçı Abdurrahman Delen, son günlerde Türkiye'ye yönelik tehditlerde bulunarak yaptırım kararları alan ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştiren bir şiir kaleme aldı. Şiiri mizahi bir üslupla ve milli duygularla yazıldığını belirten Delen, yakın zamanda tepkisini dile getirmek için bir video klibi çekmek için çalışmalara başlayacağını belirterek, "Biz ABD'nin ekonomik tehditlerine boyun eğecek kadar ucuz devlet değiliz, biz bu vatan için canımızı veririz. Tüm dünya bizim ne kadar ciddi olduğumuzu 15 Temmuz'da ve ülkemizin yaptığı sınır dışı operasyonlarda gördü. Ben de herkes gibi milli duygularla ABD Başkanı Trump'a çok kızgınım. Biraz mizahi dil ile de olsa bu kızgınlığımı yazdığım şiir ile dile getirmek istedim, çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede bu şiire klip çekeceğiz" dedi.

'80 MİLYON ÜLKE VE DEVLETİNE SAHİP ÇIKIYOR'

15 Temmuz marşının Türk insanının beğenisini kazandığını söyleyen Delen, son günlerde yaşanan ekonomik saldırılara sessiz kalamadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ülkem için marş yazdım, bu marş halkımızın beğenisini kazandı. Son günlerde yaşanan olaylar üzerine bir halk ozanı, bir şair olarak ABD Başkanı Trump'a yazdığım şiir ile gönderme yapmak istedim. Biz 80 milyonluk ülke olarak kimseye boyun eğmeyiz, vatan için, ülkem için devletimizin yanında olmalıyız. Aslında dış güçler 80 yıldır bizle uğraşıyorlar, lakin gerçek yüzler son dönemlerde ortaya çıktı. Artık kesinlikle insanların bilinçlendiğini fark ettim. Bu nedenle ABD Başkanı Trump'a şiirimle seslenmek istiyorum. Her zaman vatanımızın, Devletimizin yanındayız. Bunu herkes böyle bilsin. 80 milyon insan şu an ayakta ve aslan gibi kendi ülkesine, devletine, vatanına sahip çıkıyor."

TRUMP'A YAZILAN ŞİİR

Sen şu Trump'a bak/ Söylediği lafa bak/ Ağzından çıkanı duymuyor ki kulağı/İyi misin Amerikalı?/ Almışlar o aklını/ Güvenme hiç dolara/ Dost Kal Amerikalı/ Sığınmış hep dolara/ Atar tutar ne varsa/ Tek başına kalacaksın/ Güvenme Amerika'ya/ Senin gibi adama/ One minute Trump derler/ Sen salla dur böyle/ Allah büyük bizle sana ! - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title