Haberler

Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" Projesi

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, yol uygulamasına katılarak, çocuklara düdük, oyuncak, tişört ve broşür dağıttı.

Batman - Diyarbakır karayolundaki trafik uygulama noktasını ziyaret eden Vali Deniz, bayram boyunca kontrollerin devam edeceğini söyledi.

Durdurulan araçlarda sürücülerle sohbet eden Deniz, daha sonra araçlardaki çocuklara düdük, oyuncak, tişört ve broşür dağıttı.

Vali Deniz, "Seyahat boyunca siz çocuklar trafik polisi olacaksınız, anneniz ve babanız, emniyet kemeri takmazsa, kırmızı ışıktan geçerse, sigara içerse trafik kuralı ihlali yaparsa hemen düdük çalarak uyarın." dedi.

Her bayram trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

"Bayramlar bayram tadında kalsın istiyoruz. Bu bayram da farkındalık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan kampanya ile çocuklarımızı fahri trafik müfettişi yaptık. Trafiğe çıkan tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya çağırıyoruz. Lütfen trafik kurallarına uyalım, sizler bizim için değerlisiniz.

Uygulamaya, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar ile İl Emniyet Müdür Vekili Okan Kestek de katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Diyarbakır Batman Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title