Haberler

Tunceli CHP'li Erol Tunceli Aliboğazındaki Orman Yangını Söndürüldü

CHP'li Erol Tunceli Aliboğazındaki orman yangını söndürüldü

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Aliboğazı vadisinde çıkan orman yangının tamamen söndürülerek kontrol altına alındığını söyledi.

Bugün Tunceli'ye CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplam gelen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin Tunceli il Başkanı Şükrü Kılınç ve CHP'li Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ile bir araya geldi. Erol ve beraberindekiler yaklaşık 1 haftadan beri devam eden ve bu sabah tamamen söndürülen Aliboğazı vadisi yakınlarındaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. CHP Erol, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yanan ormanların sadece Tunceli'ye ait ormanlar olmadığını, mili bir servet olduğunu belirterek, Bugün buraya CHP Tunceli ve Elazığ il Başkanları ile Hozat belediye başkanımızla geldik. Hozat belediye başkanımız bölgeyi iyi bilmekte ve yangına birebir müdahale ederek söndürme çalışmalarına yerinde katılıyor. Başta belirtmek isterim buradaki ormanlar sadece Tunceli'nin ormanları değil Türkiye'nin milli servetidir. Yani tüm Türkiye'nin ormanıdır. Haliyle burada terörle mücadele edilirken de değişik amaçlı ve suiistimalden kaynaklı orman yangınlarının çıkması zaman zaman yaşanan olaylar. Ama tabi ki hükümetimizin devletimizin Türkiye'nin her yerinde orman yangınlarına yaptığı müdahaleyi burada da yapması gerekiyor. Orman yangınlarının önlenmesi için bu bölgede de gerekli tedbirler önceden alınmalı. Sevindirici olan şudur ki şu an bölgede bahsedildiği gibi çok büyük bir yangın ile karşı karşıya değiliz. Daha çok gece fazla etkili olmayan gündüz sıcakların etkisiyle etkili olan bitki örtüsü yangını yaşanmış bölgemizde. Şu an yangın tamamen söndürülmüş diyebiliriz dedi.

Aliboğazı bölgesindeki yangına Hozat Belediyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile vatandaşların da birlikte müdahale ettiğini belirterek şöyle konuştu

Yangına en baştan beri Hozat Belediyemiz ve Orman işletme müdürlüğü ekipleri ile çeşitli STK temsilcileriyle birlikte vatandaşlar müdahale ediyor. Yangın büyük ölçüde söndürülmüş. Çok alevli bir yangın yok burada. Şu an korkulacak bir durum yok yangın kontrol altında. Önemli olan yangının tekrar çıkmaması ve büyümemesi bunun içinde yangın tamamen söndürülmeli ve çalışmalar arttırılmalı. Buralarda ve Türkiye'nin her yerinde bir tek ağacın bile yanmaması için tedbirler artırılmalı ve müdahale ilk anda yapılmalı. Yetkilileri tekrar göreve çağırıyorum yangınlara erken müdahale her zaman hayati önem taşıyor. Buraya gelmeden Tunceli valimiz ile görüşerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldım. Vali ve diğer yetkililer havadan söndürme konusunda bölgenin coğrafi yapısı yüksek dağlar ve rüzgarın havadan söndürmeye engel olduğunu belirttiler. Yangın söndürme uçaklarının su alması gereken havzalar çok uzak arazi engebeli ve bölge rüzgarlı olduğu için uçakların havadan bırakacağı su hedefe ulaşmayacağı için havadan müdahale edilmemiş. Ayrıca yangın bölgesi çok sarp ve engebeli olduğu için insan müdahalesi bile çok zor bunun için söndürme çalışmaları gecikmiş. Sonuç olarak yangın tamamen kontrol altında büyük ölçüde söndürülmüş bu bizi sevindiren bir durum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title