Haberler

CHP Serik İlçe Başkanı Akbaba'ya İhraç Talebi

CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Akbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muharrem İnce ile kurultay yapılması için 16 Temmuz'da notere giderek talebini ilettiğini belirtti.

Noterde basılı evrak olmadığı için Muharrem İnce'nin grubunda bulunan vekillerden evrak örneği istediğini anlatan Akbaba, gönderilen örnek ile Serik birinci noterinden kurultay dilekçesini verdiğini ifade etti.

Akbaba, bu aşamadan sonra Muharrem İnce grubundaki milletvekillerince bir hafta sonra arandığını ve gönderilen dilekçenin "gündem maddeleri bulunmadığı için geçerli olmadığını" söylediklerini ve bunun üzerine CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a yeniden dilekçe gönderdiğini kaydetti.

Kurultay imzası toplayanların genel merkeze, gündem maddeli ikinci dilekçenin yanı sıra ilki için "geçersiz" dedikleri dilekçeyi de gönderdiklerini anlatan Akbaba, "Geçersiz olanın da oraya gönderilmesi etik değildir. 'Mükerrer evrak gönderdi' diyerek beni Türkiye'ye ilan ettiler. Disiplin süreci devam ediyor. Yazılı savunmamı verdim. Ankara'ya çağrılacağımı söylediler." dedi.

Akbaba, ihraç edilse dahi yine partisine hizmet edeceğini, başka partilere geçmeyeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce serik Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title