Haberler

    Göçmenler Sorunların Anasıdır" Diyen İçişleri Bakanı Konuşurken, Oturumu Yöneten Başkanlık...

    FEDERAL Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble'nin yönettiği bu sabahki oturumun divan başkanlığı üyeliğini Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Gülistan Yüksel ile Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut yaptı. Yüksel, Schaeuble'nin sağında, Sol Akbulut da soluna oturdu.

    "Göçmenler sorunların anasıdır" sözleriyle Almanya'da büyük tepki çeken Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, meclis kürsüde konuşurken, başkanlık divanı kürsülerinde de iki göçmen kökenli milletvekilinin oturması büyük bir tesadüf oldu. Yüksel ve Akbulut, bu sabah saat 09.00'da başlayan oturumu Meclis Başkanı Schaeuble ile birlikte öğlene kadar yönetti. SPD'li Yüksel mecliste iki dönemdir milletvekilliği yaparken, Akbulut, geçen yıl eylül ayında yapılan seçimlerde Sol Parti listesinden ilk kez meclise girmişti.

    MECLİSTE 14 MİLLETVEKİLİ Almanya Federal Meclisi'nde bu dönem 14 Türkiye kökenli milletvekili bulunuyor. SPD'den altı, Yeşiller'den beş ve Sol Parti üyesi de üç milletvekili mecliste görev yapıyor. Türkiye kökenli milletvekilleri şunlar: Aydan Özoğuz, Cansel Kızıltepe, Metin Hakverdi, Gülistan Yüksel, Elvan Korkmaz, Mahmut Özdemir (SPD), Cem Özdemir, Ekin Deligöz, Filiz Polat, Canan Bayram ve Danyal Bayaz Yeşiller ve Sevim Dağdelen, Evrim Sommer ve Gökay Akbulut (Sol Parti).

    Kaynak: Hürriyet / Politika

    Wolfgang Schaeuble İçişleri Bakanı Meclis Başkanı Milletvekili Politika Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title