Haberler

Yeni Ekonomi Programı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olduğunu bildirdi.

Cesur, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Dengelenme, Değişim ve Disiplin" sloganıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nı (2019-2021) açıklamasının ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

YEP'in reel piyasayı da göz önünde bulundurarak uygulanabilir bir program olarak hazırlandığını gördüklerini ifade eden Cesur, büyüme hedefi ve hızı ile istihdamın piyasanın beklentisinde ve makul olduğunu söyledi.

Cesur, mali disiplinin de önemli olduğunu vurgulayarak, "Piyasanın bunu olumlu ve pozitif karşılayacağı, bizi moral ve motivasyon olarak yükselteceği kanaatindeyim. İnşallah el birliğiyle bu sıkıntıyı aşacağız." dedi.

"İnşallah arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerisinde kavuşuruz"

Hasan Ali Cesur, yaptığı yazılı açıklamada da, iş dünyası olarak özellikle bazı beklentilerine cevap niteliğinde bir programın açıklanmasını beklediklerini aktararak, "Nitekim Yeni Ekonomi Programı; dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olmuş. İnşallah belirlenen bu yol haritası uygulamada da başarılı olur ve ekonomik yönden arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerisinde kavuşuruz." ifadelerini kullandı.

İş dünyası olarak finansal ve fiyat istikrarı noktasında yeni bir yapılanmaya, yeni programa ihtiyaç duyduklarını belirten Cesur, şu değerlendirmede bulundu:

"Keza büyüme devam ederken enflasyon sorunu da baş gösterdi. Bu konuda da tasarruf politikalarının devreye girerek enflasyonu tek hanelere indirecek tedbir beklentisi içerisindeydik. Yine en büyük sorunlarımızdan cari açık konusunda katma değeri yüksek yerli ürünlere sahip olmamız gerçeğiydi. Bütün bunlara cevap aradığımız bir program bekledik. Yeni Ekonomi Programı'nda bu gerçeklerle yüzleşildiğini gördük. Tasarruf tedbirleri ile enflasyonun tek hanelere indirilerek 2021 itibarıyla yüzde 6'ya çekilecek olması, Kamu Maliyesi ve Dönüşüm ve Değişim Ofisi ile tasarruf ve gelir dönüşüm programının uygulanacak olması, merkezi bütçe açığının yüzde 2'lerin altına çekilmesi, Türkiye Finansal Hizmetler Kurulu'nun kurularak finansal hizmetlerin bir düzen altına alınacak olması disiplinli bir finans yönetimini ve tasarrufu beraberinde getirecektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Hasan Ali Cesur Berat Albayrak Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title