Haberler

    Wesley Sneijder: "Galatasaray'dan Ayrılmak Benim Kararım Değildi"

    Galatasaray'ın eski futbolcularından Wesley Sneijder, beIN Sports Haber'e özel röportaj verirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Futbol kariyerini Katar Ligi takımlarından El-Garafe'de sürdüren Galatasaray'ın unutulmaz yıldızlarından Wesley Sneijder, beIN Sports Haber'e özel açıklamalarda bulunurken çarpıcı açıklamalar yaptı.

    " Galatasaray'dan ayrılmak benim kararım değildi"

    34 yaşındaki Hollandalı futbolcu, Galatasaray kariyerindeki en büyük hayal kırıklığının ne olduğu sorusuna, "En büyük hayal kırıklığım kulüpten ayrılmak zorunda kaldığım andı, çünkü ayrılığa hazır değildim. Orada çok güzel zamanlar geçirdim ve ayrılmak benim kararım değildi. Bir karar verildi, formamı aldılar, 10 numarayı başkasına verdiler ve bundan tatilden dönene kadar haberim yoktu. Tatilden dönüşüm ve kulüpten ayrılana kadarki süreç hayal kırıklıklarıyla doluydu, çünkü takımda hala pek çok şey yapabilirdim, yapmayı da çok istiyordum. Ama bazen birileri karar alır ve siz de bunu kabul etmek durumunda kalırsınız." cevabını verdi.

    Wesley Sneijder'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    "Tabii ki kendi ülkenizde oynadığınız maçlar daha özel. Ajax-PSV Eindhoven derbileri çok güzeldi. İspanya'da Real Madrid-Barcelona derbisi çok başkaydı. Gol de atmıştım. Ancak İtalya'daki derbiler çılgıncaydı, Inter-Milan gibi... İki takım da aynı statta oynuyor. Taraftarlar yarı yarıya oturuyordu. Birçok derbide bu olmaz. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sadece bir takımın taraftarı oluyor. İtalya'da kale arkası tribünü tamamen deplasman takımına verilirdi. Bu özel derbilerde forma giydiğim için şanslıyım."

    "Mourinho'nun korkudan titrediğini biliyorum"

    "Galatasaray'dayken Real Madrid'e ilk maçta 3-0 yenilmiştik. Takımdaki herkes tüm dünyaya Real Madrid'e rakip olabileceğimizi göstermek istiyordu. 3-1 yaptık durumu, 2 gol daha gerekiyordu. Jose Mourinho'nun son 20-25 dakika korkudan titrediğini biliyorum."

    "Real Madrid'de görmeyi çok isteyeceğim oyuncu Hazard olur"

    "Antrenör çok önemlidir. İnsanı açıdan da çok önemli bir figürdür, sadece taktik değil. Zidane inanılmaz bir iş başardı ama kulüpten ayrılmak için daha iyi bir zaman olamazdı. Zirvede bıraktı. Yeni gelen antrenörün işi çok zordur. Aynısını Inter'de de görmüştük. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştık ama Mourinho'nun ayrılmasından sonra takım çok zorlanmıştı. Transferler her zaman risklidir ama Real Madrid'de görmeyi çok isteyeceğim bir oyuncu ismi vermem gerekirse o isim Hazard olur."

    "Galatasaray'da formamı aldılar, 10 numarayı başkasına verdiler"

    "Galatasaray'da en büyük hayal kırıklığım kulüpten ayrılmak zorunda kalmaktı. Ayrılmaya hazır değildim. Orada çok güzel zamanlar geçirdim. Formamı aldılar, 10 numarayı başkasına verdiler. Tatilden dönene kadar haberim yoktu. Tatilden dönüşüm ve kulüpten ayrıldığım güne kadar hayal kırıklığıydı. Takımda hala pek çok şey yapmak istiyordum. Ama bazen birileri sizin için karar alır ve siz de uymak zorunda kalırsınız."

    "Fatih Terim ile tekrar çalışmak isterim"

    "Fatih Terim ve Jose Mourinho ile tekrar çalışmak isterim. İkisiyle de aram çok iyiydi. Mourinho, Real Madrid'den ayrıldıktan sonra bana özgüven verdi. Fatih Terim de aynısını Inter'den ayrıldıktan sonra yaptı. Saha dışında ikisinin de benzer olduğunu söyleyebilirim. Gelecekte ikisiyle de yeniden çalışmayı çok isterim. Fatih Terim beni Galatasaray'a getirdi ve ilk günden itibaren orada özel bir yerim olduğunu hissettirdi."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Wesley Sneijder Galatasaray beIN Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title