Haberler

Fatih Terim, Yıllar Önce Emre'yi Uyarmış: Fethullahçılarla İlişkini Kes

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, 2000'li yılların başında Emre Belözoğlu'nu cemaat ile ilişkisini kesmesi konusunda uyardığı, "Bunlar senin kariyerini bitirir, geleceğini karartırlar." dediği ortaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Emre Belözoğlu arasında yıllar önce yaşanan diyalog ortaya çıktı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın kayıtlarına Cumhuriyet ulaştı. Arif Kızılyalın'ın haberine göre Fatih Terim, 2000'li yılların başında Emre Belözoğlu'nu cemaat ile ilişkisini kesmesi konusunda sert bir dille uyardı.

"BUNLAR SENİN KARİYERİNİ BİTİRİR"

FETÖ yapılanmasının 2000'li yılların başlarına kadar "Futbol İmamı" olarak bilinen Süleyman Sait Aksoy'un duruşma kayıtlarındaki ifadesinde, dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in futboldaki cemaat oluşumuna şiddetle karşı durduğu, hatta o yıllarda çocuk yaşta olan milli futbolcu Emre Belözoğlu'nu, "Fethullahçılarla ilişkini kes" diye sert bir şekilde uyardığı dava kayıtlarına geçti.

Emre Belözoğlu'nun, kız arkadaşıyla kıyılan imam nikahını da gerçekleştirdiği bilinen Sait Aksoy'un ifadesinde, "Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosundaki bazı isimler cemaate bağlıydı. Bunlar hep el üstünde tutulurdu. Hepsi beni sayar severlerdi. Genellikle sabah namazlarında bir araya gelir, daha sonra futbolcuların evlerine gider, dini sohbetler yapardık. Emre'nin o zaman yaşı küçüktü ama adı çok öne çıkıyordu. O dönemde şöyle bir olay olmuştu. Fatih Terim, birkaç kez Emre'yi Florya'da odasına çağırıp biraz da sert bir üslupla, 'Fethullahçılarla ilişkini kes. Bunlar senin kariyerini bitirir, geleceğini karartırlar. Ben takımımda böyle bir yapılanmaya asla ve katiyetle izin vermem' diyerek uyarmış. Bunu bana yine futbolcular anlatmıştı. Emre de 'Tamam hocam, peki' falan demiş" şeklinde ifadeler yer aldı. Bu ifadeler mahkeme dosyasına girdi.

BELÖZOĞLU DAHA SONRA FETÖ'DEN AYRILMIŞ

Aksoy'un dava dosyasına yansıyan bir başka ifadesinde ise Emre Belözoğlu'nun 2000'li yıllarda yaptığı yanlışı anlayarak cemaatten koptuğu belirtiliyor. Aksoy, Emre'nin F.G.'den uzaklaşmasını şu sözlerle ifade ediyor:

"Emre, cemaatin paraya ve dünyevi amaçlara hizmet ettiğini düşünerek bu yapılanmadan koptu. Daha sonra da Emre, benden hızla uzaklaştı."

AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRMIŞ

Dava dosyasına göre, cemaat konusunda Emre'yi uyaran Fatih Terim'in o dönemlerde "oğlu" gibi sevdiği Emre'yi birçok konuda frenlediği ve hatta çok ağır şekilde cezalandırdığı da ortaya çıktı. Emre'nin henüz ehliyeti yokken aldığı lüks özel araçla trafiğe çıktığını öğrenen Terim'in, otomobilin anahtarlarına el koyduğu ve ehliyetini aldığı güne kadar otomobilin Florya'nın bahçesinde durduğu, o günleri yaşayanlarca doğrulandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emre Belözoğlu Fatih Terim Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (62)

zonguldak.....:

Bu haberi yapana ne demeli. . . yazıklar olsun. . . bunlar değilmiydi uçak la amerika ya kadar gidip sohbetler katılan. . . o zamanki oynadığı galatasaray dan en az beş altı oyuncuyla . . . hemde direk amerikaya değil aktarmalı uçuyolardı. . . fatih efendi de o zaman hocalarıydı. . . bu 2010 senesine kadar devam etmiş. . . kimi bu işden sıyırmaya çalışıyosunuz . . . fatih efendi gündemi değiştirmek için bu haberleri çok iyi yaptırıyor. . . yine ego su tavan yapmıştır. . .

23
14
yanıtYanıtla
Beşiktaş since 1903:

Terim kendini aklamak için haber yaptırmış. gevşek parator seni.

16
17
yanıtYanıtla
kara:

gezici fikonun gezici tinercileri sekiztasli üc büyügün ücüncüsü sizi

yanıt3
yanıt6
deli dilaver:

ULAN EN BÜYÜK FETÖCÜ KENDİSİ ZATEN.

7
25
yanıtYanıtla
GS Lİ:

siz fatih terim gibi bir antranörü rüyanızda bile göremessiniz ondan böyle ileri geri konuşuyorsunuz. herkes haddini hududunu bilecek. . . .

22
7
yanıtYanıtla
KENDİNİ KURTAR FATİH!!!!:

Bu haberi de Fatoş kendisi yaptırmadıysa ben de topum!

12
14
yanıtYanıtla
30 milyon galatasaraylı:

ANLADIK TOPSUNDA 30 milyon galatasaraylı vurur diye hiç düşünmedinmi

yanıt5
yanıt5
30 milyon galatasaraylı:

ANLADIK TOPSUNDA 30 milyon galatasaraylı vurur diye hiç düşünmedinmi

yanıt3
yanıt4
gazeteçi:

duyda inanma terim baktı türkiyede futbol da herkes üzerine geliyor böyle haber cıksında bizar gündem degişsin diye yoksa oda biliyor fetocu gs li futbolcuları kimler oldugunu o dönem neye uyarmamış diger futbolcuları terim

16
10
yanıtYanıtla
ASIL SORU KURTARDI MI:

ben kurtulduğuna inanmıyorum, sadece torpilli olduğundan kimse dokunmuyor

25
1
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title