Haberler

    İslam Konferansı Yarın Toplanıyor

    FEDERAL İçişleri Bakanı Horst Seehofer, konferans öncesi Frankfurter Allgemeine gazetesine bir makale yazdı.

    FEDERAL İçişleri Bakanı Horst Seehofer, konferans öncesi Frankfurter Allgemeine gazetesine bir makale yazdı. Almanya'daki Müslüman cemiyetlerin yabancı ülke etkisinden kurtulmasını isteyen Seehofer, şöyle dedi: "Burada yaşayan Müslümanlar Almanya'ya aittirler. Sayısal ağırlıkları ve İslam içindeki çeşitlilikleriyle onlara özel bir sorumluluk düşüyor. İslam Konferansı'nın dördüncü turunda şu ana sorunları konuşmak istiyorum; Bizim toplumumuza kök salmış, bizim ülkemizdeki değerleri ve yaşam tarzını benimseyen Almanya'da, Almanya'dan ve Almanya için bir İslam nasıl geliştirebiliriz? Karşılıklı hoşgörüye dayalı ve bizim çoğulcu toplumumuza zenginlik katmaya devam edecek olan Müslümanların uyumunu nasıl sağlarız?"

    "İki konuda harekete geçmemiz gerekir" diyen Seehofer, Almanya'daki Müslümanların sadece kendi dernek ve finansmanını değil, imam eğitimini de kendi ellerine almaları gerekeceğini yazdı.

    'BİZ DE İSTİYORUZ AMA...'

    Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek ise "Tamam imamlar burada yetişmeli. Biz de bunu istiyoruz. Ama bunun organizasyonu ve finansmanı nasıl sağlanacak" dedi. İslam Konferansı'nın Müslümanların Almanya'daki yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak için bazı süreçler açtığını vurgulayan Mazyek, ancak bu yolun halen çok uzak olmasını eleştirdi: "Eğer yabancı ülkeden imam gelmesin diyorsak, o zaman siyasetin buna pratik çözüm üretmesi gerekir. İmam eğitimi Almanya'da nasıl organize edilecek ve finansmanını kim sağlayacak? Biz camilerimizde burada yetişmiş, Almanca konuşan, ülke kültürüne aşina imamlar istihdam etmek istiyoruz. Biz, şu anda okullardaki İslam derslerinde öğretmen ihtiyacının yüzde 5'ini karşılıyoruz. İmam eğitiminde 12 yılda geldiğimiz nokta sıfır. Eğer Almanya İslam'ı istiyorsak, Almanya'da imam eğitimi için de çözüm üretmeliyiz."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İçişleri Bakanı Almanya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title