Haberler

Sarı Yelekliler' Eyleminde Gözaltına Alınanların Sayısı 224'e Yükseldi

FRANSA'da başlayan ve katılım oranı gün geçtikçe artan 'sarı yelekliler' eyleminde şu ana kadar en az 224 kişinin gözaltına alındığı ve 110 kişinin de olaylar sırasında yaralandığı duyuruldu.

Fransa'da yüzde 23 zamlanan akaryakıt fiyatlarını protesto amacıyla 17 Kasım'da başlayan 'sarı yelekler' eyleminde 17'si güvenlik güçlerinden olmak üzere 110 kişi yaralandı. Paris'in Şanzelize Caddesi'nde protestocular Fransa Ulusal Marşı'nı okudu ve "Macron İstifa" sloganları attı.

Fransa polisinin, 'sarı yelekliler' eyleminde toplam 224 kişinin gözaltına alındığını açıklamasından sonra bir açıklamada bulunan Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Şanzelize Caddesi'nde 200 civarı barışçıl protestocu olduğunu ancak güvenlik çemberinin dışındaki yaklaşık bin 500 kişinin provokatif eylemlerde bulunduğunu söyledi. Castaner, ülke genelinde 190 ayrı yangına müdahale edildiğini ekledi. İçişleri Bakanı ayrıca, henüz olağan üstü hal ilan edilmediğini söyledi ve ekledi, "Benim için hiçbir şey tabu değil, her ihtimali değerlendirmeye açığım."

Fransa İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde devam eden eylemlere Cumartesi günü yaklaşık 75 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe beş bin polisin göstericilere müdahale etmek için görevlendirildiğini söyledi.

Fransa dışında Belçika ve Hollanda'ya da sıçrayan eylemle ilgili konuşan Başbakan Phillippe, yerel televizyon kanalı BFM TV'de protestoculara, eylemi 'barışçıl' haline geri çevirmeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Eylemler Cuma günü Brüksel ve Hollanda'ya da sıçramış; Brüksel'deki gösterilerde 300'e yakın protestocu ana Avrupa Birliği binaları çevresinde eylem yapmıştı. Brüksel'deki Cuma günü gerçekleştirilen gösterilerde polis, protestoculara biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti. Hollanda'nın Den Haag kentinde ise 'sarı yelekliler' yüksek fiyat oranları ve artan yoksulluğu protesto etti.

Görüntü Dökümü:

Paris'te gerçekleştirilen 'sarı yelekliler' eyleminden görüntüler - Emir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İçişleri Bakanı Fransa Paris Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title