Haberler

Suudi Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı Cinayetine Karışan 5 Sanık Hakkında İdam İstedi

Güncelleme:

Suudi Arabistan'da Kaşıkçı cinayetinde 11 şüphelinin ilk duruşması başladı. Suudi savcı 5 şüpheli için idam cezası istedi.

İDAM İSTENENLERİN KİMLİKLERİ BİLİNMİYOR

Suudi Haber Ajansı, Cemal Kaşıkçı cinayetine karışan 11 zanlı ile ilgili ilk duruşmanın görüldüğünü duyurdu. Habere göre, zanlıların avukatlarıyla birlikte katıldığı duruşmada, Suudi Başsavcılığı, 5'i için ölüm cezası istedi. Ama bunların kimlikleriyle ilgili bilgi verilmedi.

11 ŞÜPHELİ CİNAYETLE SUÇLANMIŞTI

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Kasım ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, basın açıklaması yapan Başsavcılık Sözcüsü cinayet soruşturmasını yürüten savcı soruşturmada 21 kişinin isminin geçtiğini kaydederek, ancak 11 kişinin cinayetle suçlandığını kaydetmişti.

Son Dakika! Suudi Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı Cinayetine Karışan 5 Sanık Hakkında İdam İstediCemal Kaşıkçı

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

Konuyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak çalışma kurulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında görevlendirilen bir başsavcı vekili ile bir savcı koordinesinde konsolosluk binası ile Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda inceleme yapılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cemal Kaşıkçı Başsavcı 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (40)

Karanlık:

Katil suud yönetimi değilmi. savcı idam istese ne fark ederki. savcıyıda atayan suut yönetimi değilmi. farzettki idam verildi. gerçekten idammı edileçekler idam edigine inanılması için. BM lerden gözlemci onların kimliği tespit etmeliki inandırıcı olsun. kısacası katil suut yönetimidir. bu idam isteme konsu sadece göz boyamadır. ABD buna güzel tezkah hazırlayıp kaşıkcıyı bgğdurarak öldürtmüştür.

21
1
yanıtYanıtla
Ahhh ahhhh:

Suud yönetimi her şeyi yapan. Göz göre göre cinayeti işlettikleri kişileri idam edecekler. 5 cinayet daha işlenmiş olacak. Adı suçlular cezalarını çekti. Ama asıl suçlular saltanat gibi yaşamaya devam edecek.

yanıt0
yanıt0
Sedat:

İdama karşıyım. Allahın verdiği canı sadece Allah alır.

yanıt0
yanıt5
sedat a cevap sutandan:

idama herkez karşı ama hainler lere idam gelmeli ufacık çocuklara pislik yapanlara gelmeli bunların yaşama hakkı yok yok yok

yanıt0
yanıt0
..he:

böyle bi müslümanlık böyle bi adalet olabilir mi , allahın belaları , , başınızdaki adam adam yollayıp adam öldürtüyo , , sonra güya habersizce adalet denen merci ortaya çıkıyo , idam istiyo , , adamı öldüren başınızdaki adam zaten dünya biliyo sizde biliyosunuz. . allah belanızı vermezki topunuzun.

16
2
yanıtYanıtla
hopalı:

prens veliaht denen travesti yaptırdı bu işleri dünya devletleri sümen altı etti meseleyi iyi görünmek için adamları asacak şimdi

17
0
yanıtYanıtla
MustafacI:

Yalan. Araplara inanmam

10
0
yanıtYanıtla
X-490:

BU HABERİN SUUDİLERİ AKLAMAK AMACIYLA KASITLI OLARAK YAPILDIĞINA İNANIYORUM

9
0
yanıtYanıtla
hakkin yolu:

ben dogma buyumu suudi arabistanda yasayan vatandasim savci idam ister hakim ceza verir bu sahislar kabile reisleridir ve hic bir sekilde ceza almadan yirtarlar bu olay kapanmistir

6
2
yanıtYanıtla
Corumlu:

Hikmet ne ediyon burda len annen cagiriyo davarlara su vereceemissin

yanıt1
yanıt0
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title