Haberler

Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan'ı Ziyaret Etmesine İlişkin Kılıçdaroğlu'ndan İlk Yorum: Gidilebilir

Güncelleme:

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. İmamoğlu'nun bu ziyareti parti içerisinde tepki çekmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun ziyaretine ilişkin ilk kez konuştu.

"AYRIM YAPMAMAK GEREKİYOR"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İmamoğlu'nun Erdoğan'ı ziyaretine yapılan eleştirilerin anımsatılması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Ekrem Bey şöyle bir açıklama yaptı, 'Ben İstanbul'a hizmet etmiş eski belediye başkanlarına gideceğim.' Erdoğan da belediye başkanlığı yaptı ona da gitti. Ayrım yapmamak gerekiyor. Her partiden belediye başkanlığı yapanlar vardı, onların görüşlerini almaya gitti. Erdoğan'a da bu çerçevede gidildi. Gidilebilir yani. Görüşmede İstanbul ile ilgili gözlemlerini, düşüncelerini aktarıyor. O yüksek binaların doğru olmadığını. O da zaten doğru olmadığını söylüyor."

ERDOĞAN-İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİ

İmamoğlu, İstanbul'un eski belediye başkanlarını ziyaret ettiği sırada Erdoğan'dan görüşme talep edeceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Erdoğan da "Bay Kemal'dan izin alabilirse kapım açık" yanıtını vermişti. Erdoğan'ın bu sözlerine karşılık veren İmamoğlu, "İzin aldım" demişti. İkili geçtiğimiz Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelerek 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu İmamoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title