Haberler

Gündem / 14 Ocak 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Grand Ankara Hotel'de düzenlenecek "Trafik Güvenliğinde Etkin Çözüm, Psiko-Teknik Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin Artvin'deki belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısına iştirak edecek.

(Artvin/13.00)

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması ile Arazi Bankacılığının Kurumsal Altyapı Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksi ile aralık ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda görüşecek, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından gelişmeler takip ediliyor.?

(Washington)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.?

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı ile D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü arasında AA İstanbul Ofisinde Kurumsal İş Birliği Protokolü imzalanacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Atatürk Havalimanını işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin, 77'si tutuklu 159 sanığın yargılandığı dava İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezonun ilk yarısı Anadolu Efes-Afyon Belediyespor, Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol-Darüşşafaka Tekfen maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

2- Tenis sezonunun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık, Melbourne kentinde başlayacak.

ÖZEL HABER

1- "Türk yatırımcılar farklı coğrafyalara açılmalı"

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş:

"Türkiye'nin ve Türkiyeli yatırımcıların sadece belirli ilişkiler içerisinde çok düşük marjlarla ihracat yapmak yerine daha farklı coğrafyalara açılması gerekiyor"

"Bizim reel sektörün sadece Çin'de üretim yaptırıp Türkiye'de satmak değil, Türkiye'de nitelikli üretim yapıp Çin'le birlikte dünya pazarlarına açılma imkanı var"

"Türkiye'nin stratejik önemini Çinliler iyi bildikleri için Türkiye ile daha sıkı bir iş birliğine gitmek istiyorlar"

(Abdulselam Durdak/İstanbul)

2- "Türk Kartalı"na Almanya'dan "mükemmel tasarım" ödülü

Türk tasarımcı ve ODTÜ Doktor Öğretim Üyesi Hakan Gürsu önderliğindeki Designnobis ekibince tasarlanan ve "Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık" tarafından geliştirilmesi ve Türkiye'de üretimi hedeflenen "Türk Kartalı ALPINA" uçak modeli, Almanya'da düzenlenen yarışmada "Mükemmel Tasarım" ödülünü kazandı

"ALPİNA", suya inebilen"AQUA" ve 4 kişi kapasiteli "ALPİNA D-DSNB" alternatifleri ile "havacılık, deniz ve demiryolu taşıtları" kategorisinde altın ödüle layık görüldü

Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık'ın sahibi Celal Gökçen:

"Dünya çapındaki sanayi devlerinin katıldığı yarışmada havacılık alanında son 10 yıldaki ilk altın ödülü kazanmayı başaran, ALPİNA adlı Türk tasarımı oldu"

(Selma Kasap/Ankara)

3- "Türkiye, aktarma merkezi hüviyetini daha üst seviyelere taşıyacaktır"

Turkon Line Üst Yöneticisi Alkın Kalkavan:

"Konteyner pazarının son 10 yıllık büyüme ortalaması Türkiye'de yüzde 8,3, Avrupa ülkelerinde yüzde 2,4 ve dünyada yüzde 4,4 düzeyinde. İlgili gümrük uygulamalarında yapılabilecek bazı düzenlemelerle Türkiye, aktarma merkezi olma hüviyetini çok daha üst seviyelere taşıyacaktır"

"Türkiye insanı çok çalışkan ve cefakar. Yaşanan kur risklerine, yüksek faiz oranlarına, politik risklere rağmen inanılmaz bir performans gösterip Çin'in batıya olan açığını belli mal cinslerinde giderdi"

"Şu anda global çapta veriler ekonomik aktivitede biraz soğumaya işaret ediyor. Türkiye'de de ekonomik aktivite hızı biraz düşecek ancak ben bu düşüşün diğer ülkelere kıyasla daha az olacağını, Türkiye'nin bundan sıyrılacağını düşünüyorum"

"Likidite sorunu ne yazık ki dünyada var. Esasında para da var. Şu anda dünyadaki büyük sermayedar tarafından paranın ana merkezine geri dönüşü gibi gözüküyor. Bu bir ara... Bu ara bittikten sonra 2020'de tekrar Türkiye ve dünyadaki gelişen piyasalara paranın aktarılacağını düşünüyorum"

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Güncel Haberler

title