Haberler

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, İş İnsanları ile Buluştu

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Diyarbakır'da iş dünyası ile bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Nebati, "Özellikle ihanet şebekelerine, ucu nerede olursa olsun, bunlara sufle yapan kriz tellalların açık ve net olarak sesleniyorum, başaramayacaksınız. Diyarbakır başta olmak üzere bu bölgenin tüm evlatları Türkiye'yi ülkesini, vatanını seven insanlardan müteşekkildir. Biz her an, her yerde bu ülke için kendimizi vermeye hazırız" dedi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Yardımcısı Nebati, Diyarbakır'ın hayalindeki kent olduğunu söyledi. Kentin barış dolu, üreten, paylaşan ve kazanan tarafının olduğunu aktaran Bakan Yardımcısı Nebati, "Barış dolu, üreten, kazanan, paylaşan, birlikte olmanın, asla ötekileştirmenin yapılmadığı, Türk'ü ile Kürt'ü ile Arap'ı ile bu coğrafyaya hakim olan kadim dostluğun ve inançlara yapılmış olan hoşgörünün bir de ekonomik anlamda göstermiş olduğu bu performans ile gerçekten keyiflendim. Özellikle ihanet şebekelerine, ucu nerede olursa olsun, bunlara sufle yapan kriz tellallerine açık ve net olarak sesleniyorum, başaramayacaksınız. Diyarbakır başta olmak üzere bu bölgenin tüm evlatları Türkiye'yi ülkesini, vatanını seven insanlardan müteşekkil. Biz her an, her yerde bu ülke için kendimizi vermeye hazırız" diye konuştu.

"17-25 Aralık, Kobani, 15 Temmuz, bunlar ülkeye yapılmış operasyonlardı"

Her türlü krizin, operasyonun, bu ülke ve millet tarafından defedildiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Nebati, şöyle devam etti:

"14 Mayıs 2013'te enflasyonun en düşük, faizin en düşük olduğu bir ayı ve İMF ile borcunun son taksitinin ödendiği bir ayı yaşadık. Bu ülke o günü umut verdi, heyecan verdi, müjdeleri verdi. Ortaya konulan performans birileri tarafından adeta operasyonların başlandığı gün olarak tarihe geçti. Gezi olayları, mayıs sonu itibari ile birkaç ağacın sökülmesi bahane edilerek, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde milleti birbirine düşürmeye gayret eden, Türkiye'de seçilmiş hükümeti indirmek için bir bahane olarak türedi, başaramadılar. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu performans, milletimizin sağduyusu bu işi kapattı. 17-25 Aralık yargı darbe girişimi, Kobani olayları bütün bunlar bu ülkeye yapılmış operasyonlardı. Kriz tellalları hep sufle çektiler. Bu işin şahikası 15 Temmuz 2016, bu tarihte tanklar, silahlar, askerlerin bir kısmı, millete karşı operasyona başladı. Birçok ülkenin bu tür operasyonla yıllarca baş edemediği bir harekatı bakın yılbaşı geldi geçti, biz atlattık. Enflasyon düşüyor, ithalat düşüyor, ihracat artıyor, artan ihracatla rekor kırdık, 168 milyar dolarlık ihracat hacmi, 390 milyarı aşan dış ticaret hacmi ile Türkiye yeni bir rekor kırmış oldu. Bu ülke, her türlü operasyona set çekebilecek bir iradeye sahip ülkedir."

Daha sonra konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'dan, bu bölgeden tüm dünyaya, bu ülkenin ekonomisine dönük, iç ve dış kim kötü niyet besliyorsa, bir hedefleme gerçekleştiriyorsa, en güçlü cevabı el birliği ile vereceklerini söyledi. Vali Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü biz biliyoruz ki bu büyük devlet ve dualı devlet kararlı ve emin adımlarla kendi çabası ile geleceğe büyük bir imanla ve başarı ile yürüyor. Bugün huzur ve güvenin temin edildiği, öncelikle konumuzun ekonomik gelişme ve kalkınma olduğu dönemdeyiz. Bu kentin önüne çıkan, bu kentin gerideki yıllarını ziyan eden gelişme ve kalkınmasını engelleyen bütün ihanet odakları, iş birlikçileri ve onun uzantıları bu kararlı yürüyüşümüz karşısında etkisiz kalmış ve kalmaya mahkum olmuştur."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Maliye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title