Haberler

Spor Fatih Terim Galatasaray Pes Etmez

Spor Fatih Terim Galatasaray pes etmez

Ata SELÇUK - Serhan TÜRK İSTANBUL (DHA) -

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının Antalyaspor'u 5-0 yendiği müsabakanın ardından basın toplantısında konuştu. Terim, Galatasaray pes etmez dedi.

Çok sayıda pozisyon vermeleriyle ilgili konuşan deneyimli çalıştırıcı, 5-0 yenip, 8-10 pozisyona girersen bu kadar da pozisyon verirsin. İlk iki pozisyon Luyindama'nın zaten. Akan oyunda bir sıkıntı yok. İkinci yarı için herhalde skoru aldığımızdan olacak, bunun rahatlığından olacak pozisyon verdik, bu pozisyonları vermeyeceksiniz. 3 puanı aldık nasılsa diye düşünmeye bağlıyorum ama olmamalı. O yüzden kızdım birkaç oyuncuya. Ama böyle bitince de, Muslera adına çok sevindim. Yine bugün sahanın en iyilerinden bir tanesiydi dedi.

EĞER GOL ATIYORSAK VE POZİSYON BULUYORSAK, POZİSYON VERMEK ÖNEMLİ DEĞİL

Sahada birçok oyuncunun hakemi kandırmaya çalıştığını belirten Terim, Madem sürekli istatistik veriyorsunuz, bence artık başka istatistiklere de bakmanız gerek. Türk futboluna daha da faydalı olur. Hangi oyuncu sahada hakemi kaç kez aldatıyor, koluna tekme gelse yüzünü tutan kaç oyuncu var Bu istatistikler de bence tutulsa faydalı olur. Dokulduğunda kendini yere atanlar, kandırmaya çalışanlar... Bunlar önemli şeyler. Muslera zaten iyi bir kaleci, zaman zaman hepimiz gibi onun da bazı hataları oldu ama geldiği günden beri Galatasaray'a güven veren, takımımızın da kaptanı olan önemli bir oyuncumuz. Bugün gol yemeden bu pozisyonlar olduğu için çok mutluyum çünkü Muslera sahneye çıktı. Özellikle ilk yarı, hücum açısından daha fazla oyuncuyla oynadık. Emre'siyle, Belhanda'sıyla, Diagne'siyle, N'Diaye'siyle ve iki bekimizle. Bu eğer bize atakta ve gol pozisyonlarında bir zenginlik verseydi ben bu riske devam ederdi ama olmadı ve bir değişiklik yaptık. Donk'la taşlar yerine oturdu, daha iyi oynamaya başladılar. Eğer gol atıyorsak, fazlasını da pozisyon olarak buluyorsak, çok da önemli değil. Yediğimizden fazla atabiliyorsak, o zaman oyunu böyle oynadığımız için kendi kalemizde pozisyon verebiliriz buna razıyım. Ama hem gol bulamıyorsak, hem de pozisyon yiyorsak bu problem olur ifadelerini kullandı.

BU KONU BEŞİKTAŞ VE TFF'Yİ İLGİLENDİRİR

Şenol Güneş'in A Milli Takım'ın başına geçmesiyle ilgili soruya Terim, Şenol hocayla anlaşmış mı milli takım, anlaşmış. Konu TFF ve Beşiktaş'ı ilgilendirir, benim bir şey demem yanlış olur. Şenol hoca ikisine de yetişebilecek bir insandır. Allah yardımcısı olsun, hepimiz yardımcı olalım. Beşiktaş kendi problemlerini çözecek kadar büyük bir kulüptür. Ben bunu bir mevzu olarak görmüyorum yanıtını verdi.

DURAN TOPLARDA DAHA ETKİN OLMAMIZ GEREKİYOR

Duran toplarda performanslarının düşük olmasına ilişkin konuşan Fatih Terim, Kornerden de frikikten de atmıyoruz. En son Maicon'la Göztepe maçında attık. Başka atmadık galiba. Duran topların çok önemli olduğu bir oyunda, tabii ki çok etkin olmamız gerekiyor. Luyindama'nın kupada galiba bir golü var. Etkin iki kafası var Erzurum'da, olmadı. Çalışıyoruz, devam edeceğiz. Ama burada tek taraflı düşünmemek lazım. Atan, vuran, koşan, bunların hepsinin aynı anda doğru işlemesi lazım. Bakınız Diagne, Luyindama, Marcao olmasına rağmen ilk yarı kafayla pozisyon verdik. İkinci yarı Donk girdi, biraz daha iyi paylaşıldı. Çalışıyoruz. En önemli dakikalarda üç tane korneri iyi atamadık Erzurum'da. Ki Emre'den bahsediyoruz. Olmuyor bazen. Onu en iyi kullananlardan birisi Selçuk'tu, o da her zaman sahada olmuyor. Onları da etkin hale getirmeliyiz açıkçası diye konuştu.

O TAMAMEN BİR REAKSİYON

Maçın içerisinde gerçekleşen bir gerilimin ardından takımın ve taraftarın reaksiyon göstermesine değinen Terim, Bilmiyorum yaradı mı ama o tamamen bir reaksiyon. Önemli bir çaba var orada topu kazanmak için. Bize göre faul değil, ama tabii hakeme göre ne olduğu önemli. Biz de daha fazla abartmıyoruz, hatırlarsanız 10 maçı. Ama bize göre değildi, hakeme göre mühim olan. Özellikle yapılmış bir şey değil, tüm kulübe demek ki pozisyonun devamında neler olacağını biliyordu. Pozisyona bir tepkiydi sadece dedi.

GALATASARAY GERİ DURMAZ

BB Erzurumspor maçından sonra nelerin değiştiğine ilişkin bir soruya Terim, Çok bir şey değişmedi. Muhakkak ki aradaki puan farkı, cumartesiden daha fazlalaşırsa, sıkıntılı durumdasınız. Kaybetmenin kredisi her dakika azalıyor. Bugün oyuncularımızla konuşurken böyle konuştuk. 10 maçı hedefleyen bir Galatasaray olmalı. Galatasaray pes etmez, Galatasaray geri durmaz, Galatasaray kabullenmez. Arkadaşlarımızla bunu konuştuk. Belki odur, ama onun dışında çok fazla değişiklik yok. Bugün pazartesiye rağmen, taraftarımıza çok teşekkür ederim. Kolay değil bu kadar seyirci. Onların da zevkli bir maç seyrettiğine memnun oldum. İş saatleri, trafik... Çok fazla değişen bir şey yok oyun anlayışımızda yanıtını verdi.

BUGÜN ÖYLE DÜŞÜNDÜK

Fatih Terim son olarak Fernando ve Sinan Gümüş'ün kadroda yer almamasıyla ilgili olarak da, Fernando'nun sakatlığı vardı, geçti fakat birkaç antrenmana çıktı. Sinan'la beraber bugün öyle düşündük. Yarın bir gün bizle beraber olurlar, bugün böyle karar verdik. Yuto olmayınca bir yabancı daha dışarı çıkarmalıydık, bu da Fernando oldu değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Terim Galatasaray Antalyaspor Selçuk Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title