Haberler

Dha Ankara - Tbmm Başkanı Şentop'tan 'İsitklal Marşı' Mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yılı ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü nedeniyle mesaj yayımladı.

TBMM Başkanı Şentop mesajında, İstiklal Marşı'nın edebi bir metin olmanın ötesinde, Türkiye'nin milli mutabakatının ve ebediyen hür kalma iradesinin tezahürü olduğunu vurgulayarak, "Bugün, edebi bir metin olmanın ötesinde ve üstünde, milli mutabakatımızın ve ebediyen hür kalma irademizin tezahürü olan İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98. yıl dönümü... Bu anlamlı gün münasebetiyle bazı hususları paylaşmayı faydalı buluyorum. Mazisi, misyonu ve yetenekleri itibariyle mümtaz bir topluluk olan milletimizin boyunduruk altına alınmaya çalışıldığı, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde İstiklal Marşı ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu maksatla açılan yarışmada, yarışmaya katılmadığı halde Burdur Milletvekili ve döneminde 'İslam Şairi' namıyla tanınan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, 12 Mart 1921'de Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiş ve o günden bugüne milletimizin gururla okuduğu bir metin olmuştur" ifadesini kullandı.

'MİLLETİMİZE REHBER OLMAYI SÜRDÜRMEKTEDİR'

Şentop, bugün kabulünün 98'inci yıl dönümünün anıldığı İstiklal Marşı'nın, Milli Mücadele ruhunun özeti olduğunu kaydetti. İstiklal Marşı'nın bağımsız bir gelecek iradesinin önsözü olduğunu kaydeden Şentop, "Bir istiklal manifestosuna, bir hürriyet beyanına ihtiyaç duyulan bir devrin ürünü olmakla birlikte diriliğini ve muhtevasındaki manayı hala korumakta, milletimize rehber olmayı sürdürmektedir" dedi.

'ALLAH HER GÜÇLÜK KARŞISINDA İSTİKLAL MARŞI RUHUYLA HAREKET ETMEYİ NASİP ETSİN'

İstiklal Marşı'nın tarihe yön veren bir milletin vazifelerini anlatması, karşılaştığı güçlükleri aşabilecek ruhu içermesi, yolunu çizmesi, yönünü tayin etmesi ve dara düştüğünde ihtiyaç duyduğu kudreti devşirmesi için, başta gençler olmak üzere herkes için önemli dersler içerdiğine vurgu yapan Şentop, mesajında şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde yürütülen Milli Mücadele sayesinde mağlup edilen işgal hareketinin günümüze kadar farklı kisvelerle milletimize ve vatanımıza musallat olma çabasında olduğu malumdur. Her ortaya çıkışında karşısında aziz ve şerefli milletimizi bulan bu işgal teşebbüslerinin sonuncusu olan 15 Temmuz darbe girişimi de, yine 'ezelden beri hür yaşamış, hiçbir çılgının kendisine zincir vurmasına müsaade etmemiş, yurduna alçakları uğratmamaya yeminli, okunan ezanları varlığının temeli saymış ve hayasızca akınları durdurmak için gövdesini siper eden' milletimiz tarafından alt edilmiştir. Hakk'a tapan milletin istiklalini, hür yaşamış nazlı bayrağımızın hürriyetini, bağımsız kalma iradesini ve Milli Mücadele neferlerinin azametli gayretini hatırlatan İstiklal Marşı'nın kabulü vesilesiyle Birinci Meclis'in gazi hey'etini ve milletimizin Büyük Türkiye davasına emek vermiş her bir ferdini hayırla yad ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Allah bu millete her güçlük karşısında İstiklal Marşı ruhuyla hareket etmeyi nasip etsin."

Haber: Caner ÜNVER / ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title