Haberler

Yeni Zelanda Katliamcısı ile Rahip Brunson'ın Bağlantısının Olduğu İddia Edildi

Güncelleme:

Yeni Zelanda'daki cami katliamını gerçekleştiren Brenton Tarrant'ın 2016 yılında 43 gün boyunca Türkiye'de bulunduğu ortaya çıkmıştı. Tarrant'ın bu süre zarfında, bir dönem Türkiye'de "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan tutuklu yargılanan rahip Brunson'la görüştüğü iddia edildi.

Katliamı gerçekleştirdiği silahında ve yayımladığı manifestoda Türklere tehditler bulunan saldırgan Tarrant'ın 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihleri arasında olmak üzere, toplam 43 gün Türkiye'de ne yaptığına dair bazı iddialar gündeme gelmeye başladı.

İZMİR'DE KUTSAL BÖLGEYE GİTMİŞ

Türk istihbaratı, Tarrant'ın Türkiye'de kimlerle görüştüğü ve neler yaptığını araştırıyor.

Odatv'de yer alan habere göre; Brenton Tarrant'ın İzmir'de Hıristiyanlar için kutsal olan bölgeye gelerek hacı olduğu iddia ediliyor. İzmir'de Hristiyan radikal sağcı yapılarla da görüşen Tarrant'ın, kentte yaptıkları mercek altına alındığı ileri sürülüyor.

Yeni Zelanda Katliamcısı ile Rahip Brunson'ın Bağlantısının Olduğu İddia EdildiBrenton Tarrant

BRUNSON'LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

Tarrant'ın, 25 yıldır Türkiye'de görev yapan ve 2016 Aralık ayında tutuklanan Rahip Andrew Brunson'la görüşüp görüşmediği de incelenen konular arasında. Brunson İzmir Alsancak'taki Diriliş Kilisesi'nde görev yapıyordu. Teröristin, 17-20 Mart ve 13 Eylül- 25 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye'de 7 ili ziyaret ettiği tespit edilmişti. Bu illerin arasında İzmir'de vardı.

Yeni Zelanda Katliamcısı ile Rahip Brunson'ın Bağlantısının Olduğu İddia EdildiRahip Andrew Brunson

BRUNSON'UN TUTUTUKLUĞU

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Brunson "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bununla birlikte, Brunson hakkındaki adli kontrol şartları ve yurtdışına çıkış yasağı da kaldırılırken, içeride geçirdiği süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Andrew Brunson Yeni Zelanda Türkiye Haberler

500

Yorumlar (48)

DeliYürek:

Yahudiler Hristyanlar mecusiler onlar ancak birbirlerinin dostudurlar. Zalimler için yaşasın CEHENNEM!

50
4
yanıtYanıtla
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

Bizim , yani mülümanın dostları nerede ? Hani uçak hediye eden Katar , Kuveyt , Suudiler , Mısır , Ürdün, Miyammar ? . . . Nerede kardeşim ? . . . Çalışmaz çabalamaz hayatı sadece bacak arasında zannedersen . . . . Cehennem , bu dünyada bizler için de var .

yanıt4
yanıt0
telepati:

Ne bekliyorduk papazı bıraktıktan sonra bize teşekkür etmelerini mi??!!!

47
1
yanıtYanıtla
mööööö:

dolar yükselir sebebi de bu olmazsa şaşırmam minareye kılıf gecirmekte üstümüze yok

26
12
yanıtYanıtla
Serpuş:

Paran hissede demek doların yükselmesi işine gelmiyor

yanıt0
yanıt2
mümin bir kul erol:

KİM NE YAPARSA YAPSIN ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR Allah tektir yaradan odur o izin vermede yaprak bile oynamaz ALLAH A DÜŞMANLIK EDENLER şavaş açanlar mutlaka kayvedenlerden olacaktır

23
2
yanıtYanıtla
dr kürşat:

öffffff bronson karıştırıp doları 8 tl mi yapacaksınız vatan hainleri

12
6
yanıtYanıtla
Murat:

BRONSON YALAN OLDU YALAN KAĞITTAN ASLAN OLDUK BU HERİF YÜZÜNDEN BIRAKMIYORUZ GÜÇLÜYÜZ DEDİK ADAMLAR ÖZEL UÇAKLA ALDILAR GİTTİLER AMERİKAYA BİZ İNCİLİĞİ BİLE KAPATAMADIK AHHH AHHHH KAĞITTAN ASLAN OLDUK

12
4
yanıtYanıtla
Nur:

Hayatımda utandığım ender anlardan biridir bu olay Trump canlı yayında papazı yanına alıp bizimle dalga geçtiği an Her şeyde bir hayır vardır, Allah devlete millete zeval vermesin dedim

yanıt1
yanıt1
er.:

brunson bırakıldı bu ülkede fazla söze gerek yok.

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title