Haberler

Saklı Güzellik: Karapınar Şelalesi - Kütahya

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından birinin eteklerinde yer alan Karapınar Şelalesi, gürül gürül akan sularıyla ziyaretçilerine ağaçlar arasında gizli kalmış güzellikler sunuyor.

Kütahya'ya 95, Uşak'a 60 kilometre uzaklıktaki Gediz, sahip olduğu zenginliklerle özellikle kış mevsiminde doğa tutkunlarından ilgi görüyor.

İlçe sınırları içinde kalan ve İç Batı Anadolu'nun en yüksek dağı olan 2 bin 312 metre rakımlı Murat Dağı, ilkbaharın sonuna yaklaşılan şu günlerde ayrı bir güzelliğe büründü. Yükseklerde henüz erimemiş karların beyazlığı, dağın kurşuniliği ve ağaçlarındaki yeşilin binbir tonuyla bölge renk cümbüşünü andırıyor.

Eşsiz doğal güzelliklerin içinde, doğa tutkunlarının olduğu kadar kayakçılar, yamaç paraşütçüleri, doğa sporları sporcularının, izcilerin tercih ettiği Murat Dağı, saklı güzellikleriyle de dikkati çekiyor.

Karapınar Şelalesi, yeşilliklerin arasından gürül gürül akan sularıyla doğaseverleri bekliyor.

Murat Dağı'nın zirvesinden ağaçların arasından süzülerek basamak basamak inen, yörede bu özelliği nedeniyle "Sıralı Şelale" olarak da bilinen Karapınar Şelalesi, her mevsim ayrı güzellikler sunuyor.

"Muhteşem zenginlikleri barındıran bir ilçe"

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin muhteşem zenginlikleri barındırdığını söyledi.

Doğaseverler ve doğa sporları için sıra dışı etkinlik ve tatiller bakımından Gediz'in çok ayrıcalıklı bir ilçe olduğunu vurgulayan Önder, "Son yıllarda da turların, sportif müsabakaların, kampların tercih yerleri arasında bulunuyor." dedi.

Önder, dağın bilinen özelliklerinin yanında yeni keşfedilen pek çok güzelliğinin görenleri adeta büyülediğini ifade etti.

Şelalenin dağın turizme açılabilecek önemli özelliklerinden olduğunu belirten Önder, "Karapınar Şelalesi, Murat Dağı'nın büyüleyici ve pek bilinmeyen saklı değerlerden biri. Murat Dağı'nın zirvelerine doğru, ağaçların arasından çıkan çok güzel bir şelale. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Murat Dağı Karapınar Kütahya Gediz Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title