Haberler

Formula 1 Efsanesi Niki Lauda Vefat Etti

Güncelleme:

Formula 1 dünyasının önemli isimlerinden olan ve Mercedes Formula 1 takımının yöneticileri arasında yer alan Avusturyalı Niki Lauda, 70 yaşında vefat etti.

Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Lauda'nın pazartesi günü huzur içerisinde hayatını kaybettiği belirtilerek, "Niki, herkese örnek olan bir karakterdi. Bir sporcu ve girişimci olarak elde ettiği eşsiz başarılar, hiçbir zaman unutulmayacak. Sevgi dolu, sevecen bir eş, baba ve dedeydi. Çok özleyeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Son yıllarda sağlık sorunları yaşayan Lauda'ya, 8 ay önce akciğer nakli yapılmıştı. Motor sporlarının en tanınmış isimleri arasında yer alan Lauda, Ferrari ile 1975 ve 1977'de, McLaren ile 1984'te Formula 1 şampiyonluğu yaşadı.

1976'DA AĞIR BİR KAZA GEÇİRDİ

Lauda, şampiyonluk mücadelesi verdiği 1976 sezonunda Almanya Grand Prix'inde geçirdiği kazada ağır yanık yaraları almasına rağmen 40 gün içinde yeniden yarışlara katılarak azmiyle sporseverlere örnek olmuştu. Aynı sezon Büyük Britanyalı pilot James Hunt ile girdiği kıyasıya rekabet, 2013'te sinemaya da uyarlanmış ve ikilinin hikayesi, "Zafere Hücum" (Rush) adlı filmde anlatılmıştı.

Formula 1 Efsanesi Niki Lauda Vefat Etti

Formula 1 kariyerinin ardından havayolu taşımacılığı alanında yatırımlar yapan Lauda'nın kendi adını taşıyan bir havayolu şirketi de bulunuyor. Formula 1 takımlarından Mercedes'in de fahri yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Lauda'nın, aynı takımda son 5 sezonda 4 şampiyonluk yaşayan Büyük Britanyalı Lewis Hamilton'u Mercedes'e kazandıran isimler arasında yer aldığı biliniyor.

NİKİ LAUDA KİMDİR?

1949'da Viyana, Avusturya'da doğan Andreas Nikolaus Lauda ya da bilinen adıyla Niki Lauda kariyerine teknik ekip üyesi olarak başlamış. Varlıklı olan ailesinin bütün karşı çıkmalarına rağmen 1971 yılında March takımına girmiş ve hem F1 hem de F2'de yarışmış. 1973'de BRM'ye katılan Lauda, 1974 yılında ise BRM'den ayrılıp Ferrari'ye geçen Clay Regazzoni'nin tavsiyesiyle, Enzo Ferrari tarafından takımın pilotu olarak kariyerine devam etmiştir...

Kaynak: AA / Spor

Formula 1 Mercedes Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

RACO:

elin hristiyanına rahmet dileyenmi dersin vefat etmiş diyenmi dersin ne kadar bilgisiz cahil güruhu varsa benim ülkemde biz bu kafayla anca gideriz:))))

8
11
yanıtYanıtla
metin:

senden ala cahili parayla arasan kainatda bulamazsın harbi tam bir malsın racocan

yanıt4
yanıt2
Dürbünlü:

öbür tarafa ne götürdü acaba bilen varmı.

2
12
yanıtYanıtla
Robben:

bir ton günah.

yanıt1
yanıt10
):

AKLINCA ADM SSAVUNAN KUŞBEYİNLİLER İŞİN ASLI MÜSLÜMAN DEĞİLSE YOK HUZURLA YATSIN YOK VEFAT ETMİŞ GİBİ KELİMELER MÜSLÜMANLAR İÇİNDİR EĞER İSLAMA GİRMEDİYSE GİDECEĞİ YER BELLİDİR. DÜNYADA ÇOK İYİYMİŞ BÜYÜK İSİMMİŞ ORDA FARKETMEZ. MÜSLÜMAN HARİCİ SONSUZ CEHENNEM HAYIRLI İŞLER

2
11
yanıtYanıtla
147:

Çok net konuştuğuna göre sen Allahsın o zaman

yanıt4
yanıt4
hırt:

lan hırt hristiyanında inandığı aynı allah değilmi. en temiz din müslümanlık zaten ne hikmetse. ne yaparsa yapsın islama gecen direk cennetlik. dinsiz biri afrikadaki dini inancı ne olursa olsun bakmaksızın acları doyursun cehenneme gitsin. müslüman arapda tek basına bir kuzu yesin, altın bardakta bilmemne içsin ama hiç bir açı doyurmasın müslüman diye cennete gitsin. senin dediğin gibiyse eee allahın adaleti nerde ozaman. geçin bu işleri allah birdir. hristiyanında, müslümanında allahı aynı koçum

yanıt3
yanıt0
CIA:

Allah''ın işine karışılmaz kardeşim o affedendir her kul bir gün cenneti görecektir

yanıt2
yanıt0
corci:

yarış efsanesi, adını tarihe kazıdı. . .

8
0
yanıtYanıtla
corci:

ışıklar içinde yatsın, toprağı bol olsun. .

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title