Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Rezidansta eğlenirken yakalandıİzmit'te girdikleri 3 evden 200 bin lira değerindeki para, ziynet eşyası ve otomobil çalan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, aranan C.G. lüks rezidansta arkadaşlarıyla eğlenirken yakalandı.

Rezidansta eğlenirken yakalandı

İzmit'te girdikleri 3 evden 200 bin lira değerindeki para, ziynet eşyası ve otomobil çalan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, aranan C.G. lüks rezidansta arkadaşlarıyla eğlenirken yakalandı.

İzmit'te, 27 Mart günü 3 eve giren 4 hırsız yaklaşık 200 bin lira değerinde para, ziynet eşyası ve otomobil çalarak kayıplara karıştı. Ev sahiplerinin şikayeti üzerine inceleme başlatan polis ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını inceleme altına aldı. 4 şüphelinin daha önceden benzer suçlardan sabıka kayıtları bulunan M.H.K., F.Y., A.C.(20) ve C.G.(23) olduklarını belirledi. 30 Nisan tarihinde şüphelilerden M.H.K ve F.Y. operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. M.H.K ve F.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Çalışmalarını devam ettiren Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, A.C.'nin Bursa'da başka bir suçtan yakalanarak cezaevine gönderildiğini belirlerken, C.G.'yi İstanbul Maltepe'de lüks bir rezidansta arkadaşlarıyla eğlenirken yakalayarak gözaltına aldı. C.G. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------

-Şüphelilerin evlerden çıkarken güvenlik kamerasına yakalanması

-C.G.'nin adliyeye götürülmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT,

===================

Sinop'u sis bulutu kapladı

Sinop'ta sabah saatlerinde aniden bastıran sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metrenin altına düştü.

Sinop'ta sisli hava etkili oluyor. Kent merkezinin üzerini kaplayan sis bulutu nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metrenin altına düştü. Kentin üzerini kaplayan sis bulutları görsel şöeln sundu.

Görüntü Dökümü

--------

-Sinop üzerinden drone ile görüntüler

(SÜRE: 01: 05 Dk) (BOYUT: 121 MB)

Haber-Kamera: Esra AKSU/SİNOP,

=====================

Bursa'da çiftçiler erkenci kiraz hasadına başladı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde erkenci kirazın hasadına başlandı. Kış şartlarının sert geçmesiyle kirazda düşüş yaşandığını belirten çiftçiler, kirazın tarladan çıkış fiyatının 8 lira olması gerektiğini söyledi.

İnegöl ilçesi İsaören Mahallesi'nde erkenci kirazın hasadına başlanmasıyla çiftçiler hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Sabahın ilk ışıklarıyla bahçelerine giderek erkenci çeşit 'cristobalina' cinsi kirazları özenle ağaçlardan toplayan üreticiler, daha sonra mahalle meydanındaki alım merkezine giderek ürünlerini satmaya çalışıyor. Hasat hakkında konuşan İnegöl İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, "Erkenci kirazımızın hasadı bugün itibariyle başladı. İsaören Mahallesi ve çevresinde 350 ton civarında rekolte bekliyoruz. Kilogram fiyatları 5-7 lira arasında. Kirazın maliyeti zaten bize 4 liraö dedi.

SERT GEÇEN KIŞ, KİRAZI ETKİLEDİ

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de, sert geçen kış sezonunun birçok meyve ile sebzede olduğu gibi kirazı da olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Başkan Çelik, "Geçtiğimiz kışın sert geçmesi erkenci kirazımızı olumsuz etkiledi. Tarlalardaki kirazlarımızın yarısı yandı. Bu yıl çok beklentimiz yok. Kirazın tarladan çıkış fiyatının 8 lira olması gerek. Zaten kirazın bize maliyeti 4 kira. Kirazın en az 8 lira olması lazım ki çiftçimiz para kazansınö dedi.

Görüntü Dökümü

------------

- genel görüntü

-açıklamalar

-detaylar

Süre:  2.22 Boyut: 265 MB

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,

======================

Belediye başkanı mesaiye bisikletle gitti

Aydın'ın Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, bugün mesaiye bisikletle gitti. Yolda kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla selamlaşan Atay, kentteki bisiklet yollarını arttırmak için çalışma yapacaklarını söyledi.

Efeler Belediye Başkanı CHP'li Fatih Atay, kendisine bir firma tarafından hediye edilen ancak belediye adına kabul ettiği bisikletle bugün ilk kez belediyeye gitti. Aydın Genç Pedal ekibinin de eşlik ettiği Fatih Atay'ı gören vatandaşlar, el salladı. İlgiye karşılık veren Atay, vatandaşlarla selamlaştı. Evinden yola çıkarak 15 dakikalık bisiklet yolculuğu sonrası belediye binasına ulaşan Atay, "İlk etapta 300 metre bisiklet yolu yapacağım. Arkadaşlar, 4 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yapımına uygun bir yer buldu. Onun da imarını düzenliyoruz. Bisiklet kullanan tüm vatandaşlarımız için bu 4 kilometrelik bisiklet yolunu yakın zamanda hizmete sunacağız" dedi. Bisiklet kullanmanın sağlıklı olduğunu belirten Atay, "Spor yapıldığı için insan sağlığına yararlı. Kirlilik yaratmadığından çevreye de yararlı. Ayrıca cebinizden döviz gitmemiş oluyor" dedi.

Görüntü Dökümü

--------

Başkan Fatih Atay, bisikletle belediyeye gelirken

Başkan Fatih Atay, konuşma

Haber- Kamera; Burhan CEYHAN / AYDIN,

===================

Liseliler farkındalık için kitap okuma etkinliği

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde bir araya gelen liseliler, okumaya dikkat çekerek farkındalık yaratmak için çimlere ve banklara oturarak hep birlikte kitap okudu.

Sarıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Manisa Valiliği'nin 'Manisa Kitap Okuyor' kampanyası kapsamında etkinlik düzenledi. Sarıgöl Hükümet Konağı önünde bir araya gelen 160 öğrenciye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, şube müdürleri Hasan Karakuş ve Yasemin Oral ile okulun öğretmen ve personeli de destek verdi. Farkındalık yaratmayı amaçlayan öğrenciler, çimlere ve banklara oturarak yaklaşık 45 dakika boyunca hep birlikte kitap okudu. Lise Müdürü Kazım Erbay, "Valimizin il genelinde başlattığı kampanyaya öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve personelimiz katıldı. Kitap okuma farkındalığına katkımız olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Sarıgöl'de kitap okuma farkındalık etkinliğinden detaylar

-Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa kılıç konuşması

-Sarıgöl Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Kazım Erbay konuşma

Haber- Kamera: Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa),

======================

Adana'da buğday hasadı başladı

Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden Adana'da, buğday hasadına başlandı.

Türkiye'nin ilk buğday hasadının yapıldığı ve ihtiyacın yüzde 3,4'ünü karşılayan Adana'da biçerdöverler, tarlalarda çalışmaya başladı. Kentin kıyı şeridi dışındaki bölgelerde üretim yapan çiftçiler ise ürünlerinin olgunlaşmasını bekliyor. Çukurova'da buğday ekim alanının geçen yıla göre aynı düzeyde olmasına rağmen verimin bölgelere göre dönümde ortalama 550 kilo olduğu belirtildi. Kentte 1 milyon 530 bin dekar alanda ekili buğdaydan 700 bin ton rekolte bekleniyor. Kentte 29 Ekim'de başlayan buğday ekiminde Adana-99, Segitorya ve Ceyhan-99 çeşitleri ile kısmen de Seri-2013, Tekira, Anapo, Özkan ve Adleyda çeşitlerininin kullanıldığı kaydedildi.

REKOLTE YÜKSEK

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, bu yıl verimin yüksek olduğunu söyledi. Tekin şöyle konuştu:

"Bakanlığımız tarafından ruhsatlandırılan bitki koruma ürünlerinin doğru dozda ve doğru zamanda uygulanması sonucunda 2019 yılında buğday kalitesi ve verimi yüksektir, bununla beraber İl ve ilçe Müdürlüklerimiz personelinden oluşan ekipler tarafından buğday alanlarımızın ana zararlılarından sünenin takibi başarılı bir şekilde yapılmış olup, bu takip hasat sonuna kadar devam edecektir. İlimizde ilk buğday hasadı, Karataş ilçemizde erken ekim yapılan ve sulanan kesimlerde başlamıştır. Kozan ilçemiz ilimizde buğday ekim alanlarında 1.inci sırada yer almakta olup, bunu Sarıçam, Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerimiz takip etmektedir. Birçok üründe olduğu gibi buğdayda da kilo başına 5 kuruş destek mevcuttur. Ancak bu yıl destek 10 kuruşa çıkarılacaktır. 2018 yılında ton başına 1050 lira olarak açıklanan kırmızı/beyaz sert ekmeklik buğday fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına 1350 lira olarak belirlendi. Buğdayın kalitesine göre açıklanan fiyatlar üzerine ayrıca yüzde 4'e kadar ilave fiyat uygulanacak. Bu şekilde kaliteli ürünün fiyatı ton başına 1400 lirayı geçecek. Bu fiyatlara ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından buğdayda ton başına 100 lira prim ödemesi ile gübre, mazot ve sertifikalı tohumluk gibi destek ödemeleri de yapılacak.ö

LİSANSLI DEPODA STOKLANAN ÜRÜNE VERGİ MUAFİYETİ

2018 yılında ton başına bin 100 lira olarak açıklanan makarnalık buğdayın fiyatının yüzde 32 artışla ton başına 1450 lira olarak belirlendiğini kaydeden Tekin, şöyle devam etti:

"Geçen yıl ton başına 825 lira olarak açıklanan arpa fiyatı da yüzde 33 artışla 1100 lira oldu. Geçen yıl ton başına 800 lira olan çavdar, yulaf ve tritikale fiyatı 2019'da yüzde 28 artışla ton başına 1025 lira olarak belirlendi. Üreticiler ürünlerini lisanslı depo işletmelerine ait depolarda depolayabileceklerdir. Ürünlerini lisanslı depoya veren üreticiden, lisanslı depo dışında ürün satışında üreticiden kesilen; yüzde 2 zirai stopaj, yüzde 2 SGK, ve TMO'nun geçici alım merkezlerinde aldığı yüzde 1 hizmet bedeli alınmamaktadır. Ürünlerini lisanslı depoculuk şirketlerine teslim ederek elektronik ürün senetlerini borsada satan üreticilere ton başına 25 TL nakliye ücreti desteği sağlanacaktır. Yetkili sınıflandırıcı tarafından yapılan analize ait ücret (25 TL) üreticiden alınmayacaktır. Ayrıca lisanslı depolara stoklanarak elektronik ürün senedi aracılığıyla alım ve satımı yapılan ürünler (ürün senetleri ve sözleşmeler) damga vergisi ve KDV' den muaftır. Üreticiler ve tarımsal amaçlı kooperatifler için, Tarım Kredi veya Ziraat Bankası'ndan kullanılan kredi faizinin tamamı devlet tarafından karşılanacaktır."

Görüntü Dökümü

---------------

-Buğday hasadı yapılması

-Buğdayın kamyona boşaltılması

-Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin açıklama

-Muhabir akif özdemir anons

-Dron çekimleri

-Genel ve detaylar

SÜRE: 04'10"    BOYUT: 461 MB

Haber-Kamera: Akif ÖZDEMİR-Can ÇELİK/ ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıgöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title