Haberler

Elazığ'da YKS'ya girecek öğrenciler için otobüsler ücretsiz

Elazığ Belediyesi tarafından hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrenciler için otobüslerin ücretsiz olacağı, yoğunluk yaşanması beklenen yerlerde ise ek seferlerin konulacağı bildirildi.

15-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan YKS ile ilgili Elazığ Belediyesi tarafından çeşitli önemler alındı. Sınavlara girecek adaylar için ulaşım ücretsiz hale getirilirken, ek seferlerin planlandığı, inşaat çalışmalarının duracağı belirtilerek, vatandaşların da duyarlı olması istendi.

Elazığ Belediyesinden yapılan açıklamada, "15-16 Haziran 2019 tarihlerinde üç oturum şeklinde gerçekleşecek olan sınavlara katılacak öğrencilerimiz, toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler. Sınava girecek öğrencilerin yoğun olacağı okullara ise ek otobüs seferleri düzenlenerek öğrencilerin daha rahat bir şekilde gidiş-dönüşü sağlanacak. Sınav bölgelerine yakın yerlerdeki inşaat çalışmaları durdurulacak, öğrenciler sınavdayken okul çevrelerinde seyyar satıcıların ses ve gürültü yapmalarına ise izin verilmeyecek. Belediye ekipleri tarafından sürekli denetimler gerçekleştirilerek öğrencilerin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda sınav sürelerini geçirmeleri sağlanacak. Vatandaşlarımızdan da öğrencilerin rahat bir ortamda sınav geçirebilmeleri için duyarlı olmalarını istiyoruz" denildi.

Herhangi bir sorun yaşamamaları için öğrencilere tüm imkanları sunacaklarını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, "15 Haziran Cumartesi ve 16 Haziran Pazar günü yapılacak YKS kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarına girecek tüm öğrencilerimiz, yoğun tempoda bir yıl geçirdiler. Hayatlarına yön verecek çok önemli bir aşamayı geçmek üzere olan öğrencilerimize bizler de belediye olarak gereken tüm desteği vereceğiz. Öğrenci kardeşlerimizin sakin ve rahat olmaları için bizler elimizden gelen her imkanı kendilerine sunacağız. Onlar da ilimizin eğitim alanında ileri seviyelere taşınmasında üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceklerdir. Kendilerine güveniyor ve başarılar diliyorum" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title